Volledig herstel Yfke kan nog lang duren

Redactie

Yfke Sturm voelt zich na haar ongeluk met een jetsurfboard goed, maar het kan nog lang duren voordat ze helemaal hersteld is. "Artsen hebben me gezegd dat het maanden kan duren voordat ik weer volledig de oude ben", zegt het topmodel in De Telegraaf. "Veel rust versnelt mijn herstel, maar er is zo veel leuks te doen."

Als Sturm te veel hooi op haar vork neemt, wordt ze direct teruggefloten. "Als ik te veel tegelijk doe, begint mijn hoofd licht te steken. Dan weet ik dat ik gas terug moet nemen."

Tijdens haar vakantie in Italië viel het topmodel van een jetsurfboard, een gemotoriseerde surfboard, waarna het tegen haar hoofd knalde. "Mijn buik was opgezwollen, ik had een snee van acht centimeter boven mijn linkeroor, ik kon niet op woorden komen en kreeg tot twee keer toe een epileptische aanval", somt Sturm op. Na het ongeluk, waar ze zich weinig van kan herinneren, werd ze twee dagen kunstmatig in coma gehouden.

Zes weken later straalt Sturm weer, maar helemaal ongeschonden is ze niet. "Ik heb nu net zo'n geschoren kapsel als Rihanna. Je ziet nog steeds een litteken, maar dat verdwijnt te zijner tijd."

Volledig herstel Yfke kan nog lang duren
Volledig herstel Yfke kan nog lang duren (Foto: BuzzE)