Liedjes basis van succes Guus Meeuwis

Redactie

Guus Meeuwis viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum, maar de Brabantse zanger is nog lang niet klaar. Meeuwis besloot daarom geen verzamelalbum te maken om zijn jubileum te vieren maar een nieuwe plaat uit te brengen.

"Ik wilde perse een nieuwe plaat maken om te laten zien dat ik nog niet klaar ben. Daarom heet hij ook Morgen," vertelt de Het is een nacht-zanger in een interview met Face Culture. Het nieuwe album doet hem denken aan zijn debuutplaat Verbazing uit 1996. "Liedjes schrijven deed je toen zonder ervaring, je wist eigenlijk niet hoe het moest. Daardoor zit er een soort spontaniteit in Verbazing die ik nog steeds leuk vind. Het grappige is dat ik dat op Morgen ook een beetje terug hoor."

Toch was zijn nieuwe plaat wel een uitdaging voor de zanger: "Ik zag ze allemaal wel fronsen: gaat hem dat lukken? Maar twaalf nieuwe goeie liedjes schrijven was belangrijk voor mij omdat dat de basis vormt voor alles wat er daarna komt. De afgelopen twintig jaar hebben we heel veel succes gehad. Ook mindere periodes, maar we mogen verre van klagen. En ik weet dat de basis van het succes altijd die liedjes is geweest."

In mei ging Guus' droom in vervulling toen hij met een uitverkocht concert in de Londense Royal Albert Hall stond, maar dat had hij naar eigen zeggen niet kunnen bereiken als hij geen goeie liedjes had. "Iedere muziekcarrière begint met een goed liedje. Ik kan de Royal Albert Hall willen vullen, maar als ik geen goede liedjes heb gebeurt dat gewoon niet."

Liedjes basis van succes Guus Meeuwis
Liedjes basis van succes Guus Meeuwis (Foto: BuzzE)