Fysieke versie Shovel Knight is duurder, vertraagd en komt niet naar Xbox One

Nathan (Noppie2000)

Yacht Club Games komt met een hattrick aan slecht nieuws. De fysieke release van Shovel Knight is duurder, vertraagd en geannuleerd voor Xbox One. Het trieste aan het verhaal is het feit dat Yacht Club Games er zelf weinig aan kan doen.

De game komt nu in Europa uit op 30 oktober. De reden hiervoor is dat ze de eerste uitbreiding, Plague of Shadows, per se op de disc mee wilden leveren. De annulering op Xbox One komt door het beleid van publiceren voor de console. Waar Yacht Club Games precies op stuk liep wordt niet vermeldt, maar het betekent wel dat de fysieke Xbox One-versie voorlopig in de ijskast ligt.

Als laatste is er de prijsverhoging. De game had een afgesproken prijs van 19.99 dollar, maar sommige retailers begonnen te klagen dat ze de game dan net zo goed direct in de budgetbakken konden gooien. Dat is uiteraard geen goede plek voor een nieuwe release, dus is besloten de prijs te verhogen naar 24.99 dollar (ongetwijfeld hetzelfde in euro's). Ter compensatie ontvang je wel de digitale soundtrack gratis bij de fysieke release.

Shovel Knight is vanaf 30 oktober als fysieke release, beschikbaar voor Nintendo 3DS, Nintendo Wii U, pc, PlayStation 3 en PlayStation 4.

shovel knight