Darter Norris wint eerste toernooi na overstap naar PDC

Boris (borisz)

Alan Norris heeft verrassend Player Championship 18 op zijn naam geschreven. De darter die begin dit jaar over kwam van dartbord BDO won in de finale van Kim Huybrechts met 6-1. In de halve finale won hij ook al van Gary Anderson. Het is de eerste zege van Norris bij de PDC. 

Norris won in de eerste ronden van Matt Clark, Vincent van der Voort, Mervyn King, Michael Smith en Darren Webster. In de halve finale versloeg hij Anderson met 6-4, waarna hij de Belg Huybrechts met 6-1 versloeg. De 43-jarige Norris kent een lastig eerste jaar bij de PDC. Hij kwam tot nu toe tot één kwartfinale en verloor vaak in de eerste ronde. Nu is de runner-up van het BDO WK van 2014 wel succesvol. 

Er werden zaterdag tijdens dit toernooi twee negendarters gegooid. Michael van Gerwen gooide er één tijdens de derde ronde tegen Raymond van Barneveld. Mighty Mike versloeg Barney met 6-5. Een ronde later moest de Brabander buigen voor Andy Hamilton (6-4). Van Gerwen was wel de beste Nederlander. De tweede negendarter werd gegooid door Phil Taylor in de gewonnen kwartfinale tegen Stephen Bunting (6-1). Taylor werd net zoals vrijdag uitgeschakeld in de halve finale. 

De darters mogen zondag weer aan de bak. De World Grand Prix staat voor de deur, het toernooi waarbij spelers zowel een leg moeten beginnen als eindigen met een dubbel. Van Gerwen is de titelverdediger. Ook de Nederlanders Van Barneveld, Van der Voort, Klaasen en Van de Pas zullen aan de oche verschijnen. 

Uitslagen Player Championship 18 - vanaf achtste finales

Achtste finales
Andy Hamilton 6-4 Michael van Gerwen
Kim Huybrechts 6-1 Lee Palfreyman
Phil Taylor 6-2 Christian Kist
Stephen Bunting 6-1 Stephen Willard
Alan Norris 6-4 Michael Smith
Darren Webster 6-2 Wayne Jones
Gary Anderson 6-3 Josh Payne
Ken MacNeil 6-1 Justin Pipe

Kwartfinales
Kim Huybrechts 6-2 Andy Hamilton
Phil Taylor 6-1 Stephen Bunting
Alan Norris 6-1 Darren Webster
Gary Anderson 6-1 Ken MacNeil

Halve finales
Kim Huybrechts 6-5 Phil Taylor
Alan Norris 6-4 Gary Anderson

Finales
Alan Norris 6-1 Kim Huybrechts

Alle uitslagen zijn hier te vinden.