Agüero velt Newcastle met vijf treffers, goal en rood Lens bij gelijkspel Sunderland

Redactie

Sergio Agüero heeft het Nederlands getinte Newcastle United zaterdag vernederd. De Argentijnse spits maakte in een tijdsbestek van twintig minuten vijf doelpunten en leidde Manchester City naar een royale overwinning: 6-1. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini nam daardoor de koppositie weer over van stadgenoot Manchester United, dat zondag tegen Arsenal speelt.

Het dolende Newcastle nam nog wel brutaal de leiding in het Etihad-stadion. Georginio Wijnaldum legde de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet op het hoofd van de Servische spits Aleksandar Mitrovic, die het elftal van manager Steve McClaren op voorsprong kopte. Kort voor rust trok Agüero de stand gelijk. In de tweede helft was er geen houden aan voor doelman Tim Krul van de 'Magpies'. Hij zag Agüero nog vier keer scoren en ook Kevin De Bruyne pikte een doelpunt mee.

Pellegrini vond het vlak na de 6-1 van Agüero mooi geweest en haalde zijn topschutter naar de kant. De Argentijn is de tweede spits in amper twee weken tijd die vijf keer scoort. Robert Lewandowski deed het op 22 september voor Bayern München nóg sneller tegen VfL Wolfsburg. De Pool had slechts negen minuten om vijf doelpunten op rij te maken.

Jeremain Lens schonk Sunderland zaterdag met een fraai doelpunt hoop op de eerste overwinning van het seizoen, maar boorde die ook weer de grond in door na rust zijn tweede gele kaart te pakken. De thuiswedstrijd tegen West Ham United eindigde voor de ploeg van trainer Dick Advocaat daardoor in een gelijkspel: 2-2.

Steven Fletcher zorgde na tien minuten voor de 1-0. Halverwege de eerste helft verdubbelde Lens de marge door de bal vanaf twintig meter over doelman Adrián te stiften. Vlak voor rust maakte Carl Jenkinson 2-1, waarop Lens tien minuten na rust zijn tweede gele kaart kreeg. Dimitri Payet trok de stand vlak daarna gelijk.

Bij Newcastle stonden naast Krul en Wijnaldum ook de internationals Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis. Siem de Jong kwam niet in actie. De ploeg van McClaren zakte naar de laatste plaats van de Premier League, aangezien het Sunderland van Dick Advocaat een iets minder slecht doelsaldo heeft.

Basisspeler Erik Pieters en de invallers Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel wonnen met Stoke City bij Aston Villa. Marko Arnautovic (ex-FC Twente) maakte het enige doelpunt op Villa Park: 0-1. Met Nathan Aké in de basis pakte Watford een punt bij Bournemouth (1-1). Glenn Murray miste vlak voor tijd een uitgelezen kans om de thuisclub de winst te bezorgen. De maker van het openingsdoelpunt miste een strafschop. Steven Berghuis ontbrak in de selectie van Watford. Leicester City won met 2-1 van Norwich City en handhaafde zich daarmee in de top, op drie punten van City.

Agüero velt Newcastle met vijf doelpunten
Agüero velt Newcastle met vijf doelpunten (Foto: ANP)