Hockeyster Paumen topscorer aller tijden in Hoofdklasse

Redactie

Hockeyster Maartje Paumen heeft historie geschreven. De dertigjarige Limburgse loste vrijdag Kim Lammers af als topscorer aller tijden van de hoofdklasse bij de vrouwen. Paumen maakte in de wedstrijd van HC Den Bosch tegen Pinoké voor rust twee doelpunten, waarmee de strafcornerspecialiste haar totaal opvoerde naar 319. Daarmee evenaarde én passeerde ze Lammers aan top van de 'eeuwige' topschutterslijst, meldde databureau Infostrada.

De dertigjarige Paumen noemt haar prestatie 'absoluut bijzonder', maar hield zich er naar eigen zeggen niet mee bezig. "Het is dat het in de media te zien was en het ook nog even werd omgeroepen tijdens de wedstrijd", vertelt ze.

"Het is leuk, maar het is ook maar één doelpuntje meer dan Kim. Het kan een leuk spelletje worden onderling", denkt de Limburgse. Toch lijkt Paumen de favoriet als winnares van het spelletje. Ze is namelijk vier jaar jonger dan haar 'concurrente' om de titel.

Paumen mag zich ook al een tijdje de hockeyster met de meeste doelpunten in Oranje noemen. De aanvoerster leidde het Nederlands team in 2008 (Peking) en 2012 (Londen) naar olympisch goud.

Paumen onttroont topscoorster Lammers
Paumen onttroont topscoorster Lammers (Foto: ANP)