Wereldkampioen Van der Poel toch geopereerd

Redactie

Veldrijder Mathieu van der Poel heeft vrijdag toch een operatie moeten ondergaan. De twintigjarige wereldkampioen ging in het Belgische ziekenhuis van Herentals onder het mes, omdat hij na twee dagen trainen opnieuw last had gekregen van zijn linkerknie. De veldrijder heeft zeker drie weken nodig om te herstellen van de ingreep, waarbij het bovenste peesblad over de knieschijf werd verwijderd.

De Nederlandse wereldkampioen in het veld tobt al ruim een maand met problemen aan zijn knieën, veroorzaakt door een valpartij eind augustus in de Ronde van de Toekomst. Van der Poel miste daardoor de start van het wereldbekerseizoen en ontbreekt ook bij de opening van de Superprestige.

Aanvankelijk leek de schade beperkt te blijven tot een wond op zijn rechterknie en een kneuzing. Van der Poel moest van de dokter een week rust nemen, maar daarmee bleken de klachten niet verholpen. Hij kreeg ook last van zijn andere knie. De zoon van Adrie van der Poel, die begin dit jaar in Tabor als belofte de wereldtitel bij de profs pakte, moest zijn rentree keer op keer uitstellen. "Ik vrees het ergste", zei Van der Poel begin deze week. Toen hij woensdag zonder problemen een training afwerkte op de rollen, leek het doemscenario van een operatie afgewend. Twee dagen later moest hij echter alsnog onder het mes.

"Mathieu haalde zelfs het einde van de straat niet", zei manager Christoph Roodhooft van de ploeg BKCP Corendon. "Blijven aanmodderen heeft geen zin en is voor alle partijen frustrerend."

Wereldkampioen Van der Poel toch geopereerd
Wereldkampioen Van der Poel toch geopereerd (Foto: ANP)