Darter White wint Player Championship in voorbereiding op World Grand Prix

Boris (borisz)

De darters zijn in Dublin voor de World Grand Prix. Voorafgaand dat toernooi hebben er vrijdag en zaterdag twee Player Championships plaats. Vrijdag werd Player Championship 17 gespeeld en kreeg Ian White als winnaar.

White won in de eerste ronden van Darren Johnson, Darren Johnson, Nigel Heydon, Andy Boulton, Daryl Gurney en Mensur Suljovic. In de finale was Diamond te sterk voor Dave Chisnall, het werd 6-5. Het was voor White zijn vierde finale in 2015, maar wist nu pas voor het eerst te winnen. Ook voor Chisnall, die in de halve finale nog Phil Taylor versloeg, was het zijn vierde finale van dit jaar en won ook één keer (PC 11). 

Beste Nederlander vandaag was Michael van Gerwen. Hij verloor in de kwartfinales met 6-3 van Chisnall. Vincent van der Voort haalde de achtste finales. Jelle Klaasen werd in de derde ronde uitgeschakeld. Raymond van Barneveld, Jeffrey de Zwaan, Dirk van Duijvenbode en Jermain Wattinema wonnen één wedstrijd. Jan Dekker, Mike Zuydwijk, Benito van de Pas Christian Kist en en Joey ten Berge werden direct uitgeschakeld. 

Zaterdag wordt Player Championship 18 gespeeld en zondag begint de World Grand Prix, het toernooi met het format dubbel in dubbel uit

Player Championship 17 - Vanaf achtste finales

Achtste finales
Michael van Gerwen 6-0 Darren Webster
Dave Chisnall 6-3 Jonny Clayton
Phil Taylor 6-1 Steve West
Stephen Bunting 6-5 Jamie Lewis
Daryl Gurney 6-3 Vincent van der Voort
Ian White 6-1 Andy Boulton
Josh Payne 6-1 Gerwyn Price
Mensur Suljovic 6-5 James Wade

Kwartfinale
Dave Chisnall 6-3 Michael van Gerwen
Phil Taylor 6-1 Stephen Bunting
Ian White 6-3 Daryl Gurney
Mensur Suljovic 6-4 Josh Payne

Halve finale
Dave Chisnall 6-4 Phil Taylor
Ian White 6-5 Mensur Suljovic

Finale
Ian White 6-5 Dave Chisnall

Alle uitslagen zijn hier te vinden.