Weekend twee in de BeNe-league ijshockey

heywoodu

De BeNe-league ijshockey gaat verder op vrijdag 2 oktober. Na een veelbelovend openingsweekend vorige week staan er nu weer enkele interessante wedstrijden op het programma.

Vrijdag 2 oktober

Het vorige week slecht gestarte Nijmegen Devils speelt thuis tegen Leuven Chiefs en zal de eerste punten willen pakken. Hijs Hokij Den Haag speelt zijn eerste thuiswedstrijd tegen Turnhout Tigers. Het verrassende Olympia Heist-op-den-Berg wil na het spektakelstuk van vorige week nu de punten in eigen huis houden tegen Eindhoven Kemphanen.

Zaterdag 3 oktober

De topper van de zaterdag wordt gespeeld in Zoetermeer. De Panters verloren vorige week in Herentals, maar doordat de Belgen twee geschorste spelers hadden opgesteld werd de uitslag omgezet in een 5-0 overwinning voor Zoetermeer. Daarmee werden ze gelijk de eerste koploper in poule A op doelsaldo. Nu komen de Amsterdammers van Amstel Tijgers op bezoek. Dit team speelde nog geen officiële wedstrijden, maar imponeerde wel in de voorbereiding. Ook Red Eagles Den Bosch speelt hun eerste wedstrijd nadat de wedstrijd vorige week in Geleen werd afgelast.

Zondag 4 oktober

Op de zondag staat slechts één duel op het programma, de Eindhoven Kemphanen spelen dan thuis tegen de Bulldogs Luik. 

Datum Tijd Wedstrijd
2 oktober 20:15 Nijmegen Devils - Leuven Chiefs
2 oktober 20:30 Hijs Hokij Den Haag - Turnhout Tigers
2 oktober 21:15 Olympia Heist-op-den-Berg - Eindhoven Kemphanen
     
3 oktober 20:00 Zoetermeer Panters - Amstel Tijgers
3 oktober 20:15 Red Eagles Den Bosch - Tilburg Trappers
3 oktober 20:45 Heerenveen Flyers - Olympia Heist-op-den-Berg
3 oktober 21:15 Dordrecht Lions - Phantoms Deurne
     
4 oktober 17:00 Eindhoven Kemphanen - Bulldogs Luik

Bekercompetitie

Naast de wedstrijden in de BeNe-league begint dit weekend ook de bekercompetitie van Nederland. Aan deze competitie doen vijf teams mee: Dordrecht Lions, Eaters Geleen, Nijmegen Devils, Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers. De eerste wedstrijd staat voor vrijdag 2 oktober op het programma. In Tilburg nemen de Trappers het om 20.30 uur op tegen Eaters Geleen.