'Spider-Man speelt geweldige rol in MCU'

Dwayne (D-wayne93)

Kevin Feige is op z'n zachtst gezegd zéér enthousiast over de rol die Spider-Man gaat spelen in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Tijdens een Q&A voor de blu-ray release van Avengers: Age of Ultron sprak de big boss van Marvel Studios over de plannen voor de webslingeraar na zijn introductie volgend jaar in Captain America: Civil War. 

Feige sprak onder andere over zijn werk aan de Spider-Man trilogie van Sam Raimi, waar hij als uitvoerend producent actief was. Ook zei hij de deal met Sony, die Spider-Man aan Marvel toevertrouwt, geweldig en verbazingwekkend te vinden en voegde hij toe dat Spider-Man volgens hem een geweldige rol zal gaan spelen binnen het MCU. 

Omdat de deal pas in februari dit jaar bevestigd werd, kreeg Feige de vraag hoe Marvel het personage nu zou gaan inpassen in het eigen filmuniverum, met de Phase 1 en 2 films al achter de rug. Na op te merken dat "Het niet gaat om wanneer je geïntroduceerd wordt, maar om wat je te doen krijgt als je er eenmaal bent," vertelde Feige dat het creative team van Marvel een backup plan voorbereid had mocht Spider-Man in een later stadium aan het MCU worden toegevoegd. 

Feige benadrukte wel dat Civil War ondanks de introductie van Spider-Man, een Captain America-film wordt en fungeert als een vervolg op Captain America: The Winter Soldier. De Nederlandse release voor Captain America: Civil War staat gepland op 28 april 2016.

Spider-Man in zijn Civil War-outfit
Spider-Man in zijn Civil War-outfit