The Martian succesvoller dan Gravity in voorverkoop

Daan de Witte (daan1601)

Ticketverkoper Fandango weet vandaag te melden dat de kaartjes voor de nieuwe scifi-film The Martian harder de deur uitgaan dan bij Gravity in 2013, een soortgelijke film. 

De film, met in de hoofdrol Matt Damon, vertelt het verhaal van astronaut en wetenschapper Mark Watney, die achterblijft op Mars nadat zijn crew hem achterlaat in de veronderstelling dat hij is komen te overlijden. Een strijd om te overleven op een planeet waar nog niets of niemand is begint, en Watney legt alles vast op camera.

De voorspelling wijzen echter wel uit dat de film in zijn totale openingsweekend niet boven Gravity zal uitkomen. The Martian wordt geschat op zo'n 45 miljoen dollar, waar Gravity 55.8 miljoen dollar wist op te halen in de eerste dagen. 

The Martian is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir, en geregisseerd door Ridley Scott. Het heeft momenteel een 94% waardering op RottenTomatoes, een peiler voor kritieken. Ook peiler MetaCritic is positief en waardeert de film op 76 uit 100 punten. Het wordt ondermeer 'Scott's beste werk in jaren genoemd' en 'een liefdesbrief naar de wetenschap'. Vanaf morgen is de film in de Nederlandse bioscopen te bekijken. 

The Martian: Matt Damon
The Martian: Matt Damon