[CL] Uitslag CSKA Moskou - PSV

Stefan (sportfreak)

PSV heeft tegen CSKA Moskou de wedstrijd in de eerste helft verspeeld. De ploeg keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan maar vocht zich terug tot 3-2.

Dat de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou een moeilijk duel zou worden was van tevoren duidelijk, maar PSV had de eerste helft niets in te brengen in Rusland. Na 45 minuten spelen keek het elftal van Phillip Cocu tegen een 3-0 achterstand aan en was het in de tweede helft zaak om de schade te beperken.

Al na zeven minuten was het Ahmed Musa die de score van CSKA opende. De oud-speler van VVV-Venlo is in Rusland uitgegroeid tot vaste basisspeler en liet ook vanavond zijn klasse zien. De aanvaller profiteerde na een hoekschop van zwak verdedigend werk van Joshua Brenet. De verdediger van PSV zag de bal voor zijn voeten vallen, maar kon niet op tijd reageren. Musa was er snel bij en tikte te bal van dichtbij binnen.

Bij een stand van 1-0 was er nog niets aan de hand voor PSV, maar Seydou Doumbia maakte een einde aan de hoop van de bezoekers. Na twintig minuten spelen werd de aanvaller met een perfecte voorzet van Mario Fernandes op zijn wenken bediend. De huurling van AS Roma kreeg alle ruimte in het strafschopgebied en kon de bal ongedekt naar de verre hoek mikken.

Een kwartier later leek Doumbia de wedstrijd al te beslissen nadat hij vanaf elf meter mocht aanleggen voor een strafschop. Jeroen Zoet haalde Zoran Tosic naar de grond, nadat hij de verdediging van PSV kinderlijk eenvoudig omspeelde. Tosic liet zich gemakkelijk vallen, maar het contact was er. Doumbia faalde vanaf de stip niet en tekende voor de 3-0.

In de tweede helft leek de thuisploeg het rustiger aan te doen en liet PSV zien het niet bij een 3-0 nederlaag te willen laten zitten. De Eindhovenaren kwamen goed uit de kleedkamer en gingen op zoek naar een treffer. Die treffer kwam er precies na een uur spelen. Eerst was Luciano Narsingh al dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Igro Akinfeev. De doelman had echter geen antwoord op de inzet van Maxime Lestienne. De vleugelspeler verzilverde op aangeven van Adam Maher een goede aanval van PSV en tikte bij de tweede paal zijn eerste treffer binnen.

Want niet veel later was het weer Lestienne die trefzeker was voor PSV. Op schitterende wijze bracht hij de spanning terug in de wedstrijd en leek er een wonder in de maak voor de Nederlandse kampioen. Maher legde de bal vanaf de achterlijn terug richting de rand van het strafschopgebied, waar Lestienne klaar stond om uit de halen. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal snoeihard in de verre hoek.

Toch leek er al snel niet meer in te zitten dan een 3-2 nederlaag. Vlak na de aansluitingstreffer moest Santiago Arias het veld verlaten toen hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De rechtsback moest aan de noodrem trekken toen hij voor de zoveelste keer voorbij gespeeld werd door Musa. Vlak voor tijd kreeg Gaston Pereiro dé mogelijkheid om een gelijkspel uit het vuur te slepen, maar zijn inzet van dichtbij kon op het laatste moment worden geblokkeerd.

CSKA Moskou

3 - 2

PSV

 7' Musa
 21' Doumbia
 36' Doumbia(pen)
   60' Lestienne
 68' Lestienne
 
 Gele kaart: Sjtsjennikov, (CSKA Moskou), Locadia, Zoet, (PSV)
 Rode kaart: Arias (81/2xg) (PSV)
 
Stadion: Arena Chimki, Moskou
Toeschouwers: 18.000
Arbiter: Buquet (Fra)
Bijzonderheden: Doumbia mist pen.(44)
 
Opstelling:   Opstelling:
Akinfejev
Mário Fernandes
A.Berezoetsky
Ignasjevitsj
Sjtsjennikov
Tosic (G.Milanov/67)
B.Natcho (R.Eremenko/67)
Dzagojev
Wernbloom
Musa
Doumbia (Pantsjenko/90+3)
  Zoet
Arias
Bruma
Moreno
Brenet (S.Poulsen/77)
Pröpper
Hendrix
Maher (Vloet/89)
Narsingh
Locadia
Lestienne (Pereiro/77)