Pirelli overweegt vertrek bij wegvallen Red Bull

Nattekat

De motorsportbaas van Pirelli, Paul Hembery, heeft naar buiten gebracht dat een vertrek van Red Bull en Toro Rosso uit de Formule 1 ook het einde van Pirelli in de sport kan betekenen. De toekomst van de twee teams hangt aan een zijden draadje na het opzeggen van het contract met motorleverancier Renault. De huidige onderhandelingen met Ferrari vormen een laatste hoop.

"Het zet ons flink aan het denken, ja," antwoordde Hembery op de vraag of Pirelli haar toekomst in twijfel trekt als de twee teams verdwijnen. "Het verlies van twee goed-gefinancierde, professionele teams van hoge kwaliteit - en ik kan me niet voorstellen dat er een onmiddellijke overname komt, zelfs met het binnenkomen van Haas - dan ga je je toch zorgen maken."

"Ik weet dat mensen zeggen dat teams komen en gaan, maar we hebben het hier over een serieuze investering gemaakt over een flink aantal jaren door Red Bull en wat ons betreft, verzwakt het de sport dramatisch."

Pirelli heeft op dit moment nog een contract tot en met 2016 en is nog in overleg met Bernie Ecclestone over een verlenging van 2017 tot 2019. Ook Michelin is in de race om in die periode de enige bandenleverancier te worden en zal de waarschijnlijke vervanger van Pirelli worden bij een terugtrekking.

Pirelli overweegt vertrek bij wegvallen Red Bull (Foto: Red Bull)
Pirelli overweegt vertrek bij wegvallen Red Bull (Foto: Red Bull)