Max Verstappen behaalt zijn rijbewijs

Peterselieman

Max Verstappen is vandaag achttien jaar geworden en dat zal de wereld weten ook. De jongste Formule 1-coureur ooit heeft meteen in België zijn rijbewijs b gehaald. Het nieuws maakte hij via Twitter bekend.

Verstappen maakte dit seizoen meteen indruk op de circuits, maar er naar toe moest hij tot nu toe altijd vervoerd worden. Nu is dat niet meer nodig, zo laat hij aan Verstappen.nl weten. "Ik ben blij om achttien te zijn en ook om mijn rijbewijs gehaald te hebben. Dat ik eindelijk alleen de weg op mag, geeft me meer zelfstandigheid, daar ben ik heel blij mee. Het is wel een opluchting om geslaagd te zijn. Ik was een beetje zenuwachtig om fouten te maken, maar het examen ging prima."

De jonge coureur wist in januari in België al zijn theorie te behalen, waarna hij daar onder begeleiding de weg op mocht. Pas deze week nam de Nederlander vijf uur verplichte rijlessen, voor het examen van vandaag. Toch zit hij liever rustig op de bijrijdersstoel. "Zo denk ik daar nog steeds over. Maar als ik voortaan zelf ergens heen wil gaan, kan ik mijn eigen Renault Clio RS pakken. Die vrijheid geeft me een goed gevoel." Buiten het circuit belooft hij het gaspedaal in ieder geval niet tot de bodem in te trappen. "Ik ga me netjes aan de regels houden."