Volleybalbondscoach Guidetti is elke dag meer onder de indruk

Redactie

Bondscoach Giovanni Guidetti kon maandag zijn geluk niet op na de winst van 'zijn' volleybalsters op Italië. "Elke dag raak ik meer onder de indruk. Ze worden beter en beter", jubelde de Italiaan na de 3-0-zege van Nederland.

Italië had, op papier althans, een zware dobber moeten zijn voor Oranje. Maar dat bleek mee te vallen in Apeldoorn. "Deze overwinning betekent heel veel voor het zelfvertrouwen. Dit team kan iedereen verslaan. Het is een goed team, maar we moeten nu niet arrogant worden. We zullen onze 'mindset' niet veranderen", blikte de coach al vooruit op de volgende wedstrijd.

Daarin is donderdag Wit-Rusland of Polen de tegenstander. Verlies had betekend dat bij een eventuele kwartfinale de favoriete Russinnen hadden gewacht. "Vandaag was een finale voor ons, want niemand wil tegen Rusland spelen", zei Guidetti opgelucht.

Akkefietje

Over het spel van zijn team was de temperamentvolle Italiaan uitermate te spreken. "Vooraf zei ik dat deze wedstrijd om drie p's ging: power, patience and people (geduld, kracht en publiek). Ik heb nooit gelijk, maar vandaag wel. Dit team heeft veel geleerd. Als we worstelen, lossen de speelsters de problemen op."

Een klein akkefietje na de wedstrijd wuifde de Italiaan weg. Zijn collega Marco Bonitta vroeg een video-challenge aan, nadat Nederland de wedstrijd had beslist. Vervolgens vlogen beide coaches elkaar bijna in de haren. "Dat was een misverstand. Ik lachte, maar hij zag dat als een belediging. Ik bedoelde juist iets van 'kom op, joh'."

Guidetti is elke dag meer onder de indruk
Guidetti is elke dag meer onder de indruk (Foto: ANP)