Pittige loting voor Van Barneveld en Van der Voort op World Grand Prix

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld heeft het niet getroffen tijdens de loting van de World Grand Prix. Voor de eerste ronde van het toernooi is hij gekoppeld aan Adrian Lewis. De World Grand Prix bestaat sinds 1998 en is het op twee na belangrijkste toernooi van het seizoen. Het bijzondere van dit toernooi is dat naast dat de darters een leg moeten eindigen met een dubbel, ze nu ook een leg moeten beginnen met een dubbel.

Naast Van Barneveld doen er nog vier andere Nederlanders mee. Titelverdediger Michael van Gerwen moet aantreden tegen Keegan Brown en Benito van de Pas treft Kim Huybrechts. Jelle Klaasen, die zondag een Player Championship op zijn naam schreef, speelt tegen Brendan Dolan, de finalist van 2011. Vincent van der Voort heeft van alle Nederlanders het slechtst geloot, hij speelt tegen Phil Taylor. 

Er zijn nog een paar andere noemenswaardige wedstrijden in de eerste ronde. Het Schotse onderonsje tussen Gary Anderson en John Henderson. Michael Smith tegen Gerwyn Price, beide spelers troffen elkaar al op de World Matchplay. Peter Wright tegen Dave Chisnall, een duel tussen twee spelers uit de top tien van de wereldranglijst. 

De World Grand Prix heeft plaats van 4 tot en met 10 oktober in Dublin. Voor de winnaar van het 'dubbel in dubbel uit-toernooi' ligt er een cheque klaar van 100.000 pond (135.000 euro). 

Loting World Grand Prix 2015

Michael van Gerwen (1) v Keegan Brown
Kim Huybrechts v Benito van de Pas
Michael Smith (8) v Gerwyn Price
William O'Connor v Jamie Lewis

Adrian Lewis (5) v Raymond van Barneveld
Mark Webster v Stephen Bunting
Peter Wright (4) v Dave Chisnall
Jelle Klaasen v Brendan Dolan

Gary Anderson (2) v John Henderson
Ian White v Jamie Caven
Robert Thornton (7) v Daryl Gurney
Justin Pipe v Steve Beaton

James Wade (6) v Mensur Suljovic
Andrew Gilding v Simon Whitlock
Phil Taylor (3) v Vincent van der Voort
Mervyn King v Terry Jenkins