Volleybalsters ook langs Polen op EK

Stefan (sportfreak)

De Nederlandse volleybalsters blijven het prima doen op het EK in eigen land. In Apeldoorn werd zondag ook Polen, ondanks een lastige derde set, verslagen: 3-1 (25-15, 25-11, 19-25 en 25-18).

De eerste twee sets was Oranje heer en meester in Apeldoorn. Vanaf het eerste punt liep Nederland weg naar een comfortabele voorsprong. Soms met wat geluk, maar veel vaker met ijzersterk spel werden de punten veroverd. De Nederlandse blocks stonden sterk, Maret Balkestein-Grothues serveerde sterk en met name Lonneke Slöetjes veroverde een reeks punten.

De derde set bleek echter een ander verhaal. Polen herpakte zich duidelijk met betere aanvallen en meer overtuiging. Ook de vaak harde smashes van met name Anne Buijs werden goed verwerkt door de Poolse verdediging. Bondscoach Giovanni Guidetti probeerde met wissels en time-outs zijn team op de rails te krijgen, maar dat bleek onbegonnen werk tegen het herboren Polen.

De Poolse vrouwen bleken echter niet onklopbaar en in de vierde set stelde Nederland orde op zaken. Zonder het swingende spel van in het begin moest Oranje vertrouwen op degelijkheid en werklust. Na een stroef begin sloegen Balkestein-Grothues en Yvon Beliën op beslissende momenten toe. De veroverde marge bleek net genoeg voor de zege. Met een scherpe service besloot Manon Nummerdor-Flier de wedstrijd.

Volleybalsters ook langs Polen op EK
Volleybalsters ook langs Polen op EK (Foto: ANP)