Nieuwe avonturen voor The A-Team

Peter Breuls

Als je om een nieuwe serie verlegen zit, als er geen andere serie meer voldoet, en als je niets beters kunt vinden, dan kun je misschien naar The A-Team kijken.

Nee, we hebben het niet over die eindeloze herhalingen die vroeger van kanaal naar kanaal leken te springen op de Nederlandse tv: er is een creatief genie met het idee gekomen een remake te maken van de klassieke actieserie uit de jaren 80. Dit genie is Chris Morgan, schrijver van vier van de zeven Fast & Furious-films, die samen met Tawnia McKiernan en Sleepy Hollow-producer Albert Kim de serie zal gaan opzetten. McKiernan is de dochter van Stephen J. Cannell, één van de bedenkers van de originele NBC-serie.

Zoals in het origineel zal de A-Team remake vertellen over een aantal Special Forces-soldaten die valselijk beschuldigd worden van een misdaad en mensen in nood helpen terwijl ze hun naam proberen te zuiveren. In een moderne twist op het origineel, zal de cast van de remake niet geheel uit mannen bestaan.

Een filmversie van The A-Team, verschenen in 2010, werd indertijd met gemengde reacties ontvangen, en een geplande vervolgfilm is er nooit gekomen.

Mr T.
Mr T. heeft vast nog wel wat 'pity' over voor de dwazen achter deze remake