Trainer Bosz weigert vier duels schorsing

Redactie

Trainer Peter Bosz van Vitesse weigert om vier duels op de tribune plaats te nemen naar aanleiding van zijn aanvaring met scheidsrechter Danny Makkelie tijdens het bekerduel tegen Heracles woensdagavond. De KNVB laat donderdag weten dat de zaak daarom wordt voorgelegd aan de tuchtcommissie. Er wordt naar gestreefd om de tuchtzaak nog voor het weekend te behandelen zodat snel duidelijk is of Bosz zaterdag op de bank mag zitten bij de competitiewedstrijd van Vitesse tegen sc Heerenveen in Friesland.

Het akkefietje tussen Makkelie en Bosz ontstond woensdagavond toen Vitesse met negen man kwam te staan, toen Marvelous Nakamba zijn tweede gele kaart kreeg. Eerder was Renato Ibarra ook al naar de kant gestuurd. Bosz beklaagde zich daarover en mocht ook vertrekken.

De aanklager betaald voetbal meent dat Bosz het voetbal in diskrediet heeft gebracht door zich te beklagen over de beslissingen van de scheidsrechter, door zijn weigering om het speelveld te verlaten en door zich nogmaals te beklagen in interviews na afloop van de wedstrijd.

Acht man

Makkelie legde de verhitte wedstrijd stil omdat Bosz weigerde naar de tribune te vertrekken. Vitesse eindigde het duel uiteindelijk met acht man door nog een rode kaart voor Guram Kashia. De club uit Arnhem verloor in Almelo door drie doelpunten in de verlenging: 4-1.

Peter Bosz en Vitesse hebben de KNVB laten weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager. Bosz liet woensdagavond al weten dat hij geen idee had waarom hij werd weggestuurd. De directie van de club laat donderdag in een reactie weten dat de wedstrijd en de gang van zaken uitvoerig zijn geanalyseerd en dat er "zeer steekhoudende argumenten"zijn om een schikking af te wijzen.

De tuchtcommissie van de KNVB behandelt vanavond de zaak in Zeist. De tuchtcommissie zal vrijdag uitspraak doen. 

Trainer Bosz weigert vier duels schorsing
Trainer Bosz weigert vier duels schorsing (Foto: ANP)