Sportblog: Immers wordt topdarter & domste voetbalvrouw ooit

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Immers wil topdarter worden
Lex Immers heeft zijn ambities voor na zijn voetballoopbaan duidelijk gemaakt. De speler van Feyenoord wil dan graag topdarter bij de PDC worden zo vertelde hij aan Omroep West. "Ik wil graag darten in de PDC", zo vertelde de Hagenees in een interview aan Bas Muijs. "Ik heb zelfs aan Raymond van Barneveld gevraagd of het mogelijk is om mijn leeftijd nog in de PDC te komen. Hij zegt dat het absoluut mogelijk is. Als je het talent ervoor hebt, dan moet het lukken. Ik denk zelf dat het mogelijk is", zo vulde Immers aan. Dat moet dus helemaal goed komen.

100-jarige breekt vijf wereldrecords in drie uur tijd
Afgelopen zondag vonden in San Diego de Senior Olympics plaats, een Amerikaans sportevenement voor veteranen. Met 37 graden was het behoorlijk warm, maar niet te warm om wereldrecords te breken zo bleek. De 100-jarige Amerikaan Donn Pellmann brak zondag in drie uur tijd maar liefst vijf wereldrecords. In de bloedhitte van San Diego brak Pellmann de records in zijn leeftijdscategorie op de 100 meter, het hoogspringen, het kogelstoten, het discuswerpen en het verspringen.

De dag begon echter niet best voor de Amerikaan, die drie keer faalde op zijn openingshoogte bij het polstokhoogspringen. "Ik dacht dat ik beter in vorm was", sprak de balende Pellmann in de New York Times. Gelukkig bleek hij toch in topvorm te verkeren. Bij het verspringen sprong hij direct in zijn eerste poging een nieuw wereldrecord met 1,77 meter. Hierna volgde zijn belangrijkste evenement, de 100 meter. Met 26,99 seconden verbeterde de honderdjarige de mondiale toptijd met bijna drie seconden.

Vervolgens was het bij het kogelstoten ook direct raak bij de eerste stoot, met 6,57 meter werd Pellmann de nieuwe wereldrecordhouder. Het volgende onderdeel was hoogspringen, aangezien er nog geen record stond was de kans groot dat hij die ook op zijn naam zou schrijven. Gelukkig bleef de lat liggen op de aanvangshoogte van 94 centimeter. Sluitstuk was het discuswerpen, en met 14,85 meter werd ook dat onderdeel een prooi voor hem. Na zijn vijfde wereldrecord vond Pellmann het welletjes. "En nu is het is genoeg geweest", hijgde hij na afloop. We geven hem groot gelijk.

Donn Pellmann in actie tijdens de Senior Olympics (Bron: YouTube/Times of San Diego)

Domste spelersvrouw ooit gevonden
Vaak kloppen vooroordelen niet, maar in dit geval klopt het vooroordeel dat voetbalvrouwen dom zijn helemaal. Tottenham-speler Andros Townsend kreeg een verontrustend berichtje van zijn vriendin Hazel O'Sullivan. Ze stuurde hem een berichtje waarom hij niet op de training was verschenen van de Spurs. O'Sullivan had namelijk op Twitter gelezen dat hij niet was komen trainen en daarvoor een boete had gekregen. Nadat Townsend om verduidelijking vroeg, stuurde zijn vriendin een screenshot van het bericht. Maar wat bleek, het was een screenshot van Football Manager. Hazel snapte niet dat de afbeelding afkomstig was uit een spelletje.

Townsend zal niet op haar hersenen gevallen zijn maar op een paar andere punten denken we:

Even plassen op het veld van het Maracanã-stadion
Sommige voetbalvelden in de wereld hebben een soort van heilige status. Zoals bijvoorbeeld Wembley in London, Camp Nou in Barcelona en Maracanã in Rio de Janeiro. Die laatste is alleen iets minder heilig sinds de bekerwedstrijd tussen Fluminese en Gremio. Bij Gremio-speler Douglas was de nood hoog, zo hoog dat hij een wc niet meer zou halen. Dan blijft er geen andere optie over dan maar op het veld plassen...... Te midden van zijn ploeggenoten.


De veldplasser (Bron: YouTube/HQFootball24)

Kasai houdt van tomaten
Schansspringlegende Noriaki Kasai is in voorbereiding op het nieuwe seizoen en om krachten te sparen sloeg de Japanner de Zomer Grand Prix over. Daarentegen gaf de grootheid, die inmiddels toch zeker een jaar of 150 oud moet zijn, een les op een basisschool in Tokyo. Het onderwerp? Tomaten! "Ik ben gek op tomaten! In de gerechten die men vrouw kookt zit bijna 100% tomaat." Kasai zegt het liefst soep te eten en het is niet lastig raden wat zijn lievelingssoep is.

Als hij geen schansspringer was geworden zag, Kasai het wel zitten om leraar te worden. "Als mijn loopbaan erop zit, wil ik junioren trainen en ze zo snel mogelijk naar de wereldtop brengen", aldus de Japanner, die zichzelf "een 5 of een 6" gaf voor zijn les, waarin de kinderen uiteraard zijn olympische medaille van Sochi 2014 te zien kregen. Overigens moeten wij nog maar zien of hij ooit junioren gaat trainen, want voor de in werkelijkheid 43-jarige Kasai lijkt een afscheid nog absoluut niet in de plannen voor te komen.

Opruimen doe je zo, met Kimi Räikkönen
Na de Grand Prix van Singapore moest Kimi Räikkönen van zijn handdoek af. Je kan hem wegleggen, maar zo werkt dat blijkbaar niet in Finland. Nee dat gaat zo:

Ex van Balotelli wil alsnog profiteren van breuk
Ze zijn hier al vaker voorbij gekomen, het Belgische model Fanny Neguesha en voetballer Mario Balotelli. In september van 2014 ging het stel uit elkaar, maar later doken er weer geruchten op dat de twee elkaar weer gevonden hadden. Op dit moment is er echter geen liefde tussen de twee. Sterker nog, Neguesha heeft een liedje geschreven over de breuk met de voetballer, zo schrijft de Daily Star.

De Belgische staat onder contract bij platenlabel Def Jam, die het nummer later dit jaar uit willen laten komen. In het nummer zou Neguesha haar hart luchten over haar relatie met Super Mario en het einde van die relatie. Als het nummer uitgekomen is, vertellen we jullie dat natuurlijk meteen hier in het Sportblog.

Neguesha maakt liedje over Balloteli (Pro Shots/Insidefoto)
Neguesha maakt liedje over Balloteli (Pro Shots/Insidefoto)

Speler deelt zelf gele kaart uit na overtreding
Tijdens het duel tussen Steaua Boekarest en Concordia Chiajna in de Roemeense competitie gebeurde er iets opmerkelijks. Steaua-verdediger Alin Tosca werd getackeld door Concordia-speler Marian Constantinescu en dat kwam de dader op een gele kaart te staan. Althans, geen officiële. Het was namelijk Tosca zelf die de kaart liet zien aan de dader van de tackel. Hoe de speler uit Boekarest aan de kaarten van de scheidsrechter was gekomen, is een raadsel. Hij gaf ze na de actie dan ook meteen terug aan de scheidsrechter, die het overigens bij een waarschuwing in plaats van een gele kaart liet.


Tosca, de doe het zelf speler (Bron: YouTube)