WK Rugby - Australië begint met zege aan 'groep des doods'

heywoodu

Op het WK rugby in Engeland is Australië begonnen met een overwinning op Fiji. De wedstrijd werd gespeeld in het Millennium Stadium in Cardiff in groep A, ook wel de groep des doods genoemd door de aanwezigheid van Engeland, Australië en Wales. 

Voor de Wallabies scoorde David Pocock twee tries in vijf minuten tijd en ook Sekope Kopu kwam tot een try. Bernard Foley wist in twee van de drie gevallen de conversie te scoren en trapte ondertussen ook nog drie penalties tussen de palen. Voor Fiji was het Ben Volavola die een try scoorde, Nemani Nadolo zorgde met de conversie en twee penalties voor de overige punten: 28-13. 

In groep D speelde Roemenië hun eerste wedstrijd en tegen vice-wereldkampioen Frankrijk hielden ze het relatief lang vol. In de tweede helft was het verzet toch echt gebroken en dankzij Sofiane Guitone (twee keer), Yannick Nyanga, Wesley Fofana en Gaël Fickou kwamen er vijf tries op het scorebord. Morgan Parra maakte drie conversies, Roro Kockott nam er twee voor zijn rekening en Parra scoorde ook nog een penalty. Voor de Roemenen wist Valentin Ursache in de slotminuten nog een try te scoren, tot grote vreugde van zijn team. Frankrijk won het duel uiteindelijk met 38-11.

Voor alle scores en standen op het WK rugby kun je terecht bij onze speciale toernooigids.