'Badr Hari liet advocate liegen'

Redactie

Het gerechtshof in Amsterdam ziet door het vertrek van advocate Bénédicte Ficq uit de zaak-Badr Hari geen aanleiding om actie te ondernemen of de planning aan te passen. Dat blijkt uit een verklaring van het hof. Op 29 oktober zal het gerechtshof, zoals gepland, uitspraak doen. Uit een brief van Ficq komt naar voren dat Hari haar vermoedelijk met opzet een leugen in de mond legde.

Afgelopen weekend werd bekend dat de raadsvrouw zich terugtrekt als advocate van Hari. Vrijdag had zij het hof er nog van weten te overtuigen haar cliënt de uitspraak van de beroepszaak in vrijheid af te laten wachten. Het Openbaar Ministerie had eerder verzocht de schorsing van Hari's voorarrest op te heffen. Een van Ficq's argumenten daartegen was dat Hari in het weekend in Marokko moest komen opdraven voor een vechtsportgala.

In een brief heeft de advocate het hof laten weten "dat haar achteraf is gebleken dat het toernooi in Marrakesh al voor de zitting van vrijdag was uitgesteld en dat zij het hof daarover onopzettelijk onjuist heeft geïnformeerd".

Hof past planning zaak Badr Hari niet aan
'Badr Hari liet advocate liegen' (Foto: ANP)