'Verscherp beveiliging Franse stadions vanwege nepsupporters'

heywoodu

Als het aan de Franse minister van Sport ligt, worden de veiligheidsmaatregelen in de voetbalstadions in het land flink verscherpt. De competitiewedstrijd tussen Olympique Marseille en Olympique Lyon lag zondagavond bijna een halfuur stil, omdat een stel zogenaamde supporters vuurwerk en flessen op het veld gooiden, daarmee wetende dat ze 'hun' club keihard in de problemen zouden brengen.

"Dit is onacceptabel", zei minister Thierry Braillard tegen RTL. "We zitten nu een ruim halfjaar voor het EK in eigen land en ik roep iedereen nadrukkelijk op om maatregelen te nemen. De regels omtrent beveiliging moeten worden gerespecteerd. Het kan niet zo zijn dat er mensen het stadion betreden met glazen flessen."

De wedstrijd moest in de 62e minuut worden stilgelegd vanwege wangedrag van zogenaamde aanhangers van Marseille. Vooral de rentree van middenvelder Mathieu Valbuena, die vele jaren voor Marseille speelde maar nu voor Lyon uitkomt, zorgde voor veel emoties bij een groep doorgedraaide relschoppers, die zichzelf 'fans' van de thuisclub noemen.

De verzameling gestoorden liet vorige week nog duidelijk merken dat ze weinig te maken willen hebben met het daadwerkelijk steunen van Marseille. In Groningen werd het nodige Nederlandse eigendom gesloopt op onder meer de Grote Markt, voorafgaand aan het Europa League-duel met FC Groningen.

'Verscherp beveiliging Franse stadions'
'Verscherp beveiliging Franse stadions' (Foto: ANP)