Martine Bijl herstelt van hersenbloeding

Redactie

Martine Bijl herstelt momenteel van een bloeding bij de hersenen waardoor zij op 15 september is getroffen. Dat heeft een woordvoerder van Stage Entertainment namens de familie meegedeeld.

De presentatrice werd die ochtend thuis in Maarssen onwel. Ze is meteen naar het ziekenhuis gebracht waar is begonnen met de behandeling. Volgens de woordvoerder wil Martine Bijl zich in alle rust en privacy richten op het herstel van haar gezondheid. Zij en haar familie vragen iedereen dat te respecteren.

Het gaat om een bloeding die optreedt rondom de hersenen, een zogenoemde sab (subarachnoïdale bloeding). Ze herstelt nog in het ziekenhuis.

Heel Holland Bakt
Martine Bijl is momenteel zeer succesvol met het programma Heel Holland Bakt. Volgens de woordvoerder waren de opnames van dit seizoen al achter de rug toen de presentatrice onwel werd.

De 67-jarige Bijl heeft ook carrière gemaakt als actrice, in de kleinkunst, als schrijfster en zangeres. Ze heeft een paar eigen theatershows gemaakt. Ook vertaalde ze veel buitenlandse comedyseries die in Nederland op tv kwamen. Bovendien maakte ze vertalingen van veel internationale musicals.

Martine Bijl herstelt van hersenbloeding
Martine Bijl herstelt van hersenbloeding (Foto: BuzzE)