'Douwe Bob naar Songfestival'

anoniem_22072019030306

Singer-songwriter Douwe Bob gaat ons land in 2016 vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat beweert Metro. De krant zegt zich te baseren op bronnen dichtbij het jaarlijkse liedjesfestijn.

Volgens Metro zong de naam van Douwe Bob al langere tijd rond in songfestivalland. De 22-jarige liedjesschrijver en zanger werd in 2012 landelijk bekend toen hij het tv-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland won. Hij scoorde een aantal hits en zijn album Pass It On bereikte dit jaar de nummer 1-positie in de albumlijst.

Andere namen die de ronde deden om Nederland in 2016 te vertegenwoordigen waren Dotan en het damestrio O’G3NE. Het management van O’G3NE bevestigt dat de keuze niet op de dames is gevallen. Dotan was zondag onbereikbaar voor een reactie.

Signalen
Los van de bron van Metro, die anoniem wil blijven, signaleert de krant nog meer zaken die erop wijzen dat de keuze inderdaad op Douwe Bob is gevallen. Zo is hij met zijn band in Spanje om liedjes te schrijven. Bij een foto op Instagram schreef hij de opmerking '#wijdoenditvoorjullie'. Op Twitter is Douwe Bob recent een vriendschap aangegaan met 'Mister Songfestival' Cornald Maas.

Het Songfestival vindt komend jaar plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dat komt omdat de Zweedse zanger Måns Zelmerlöw dit jaar het festival won met het liedje 'Heroes'. Nederland, dat werd vertegenwoordigd door Trijntje Oosterhuis, strandde in de halve finale.

'Douwe Bob naar Songfestival'
'Douwe Bob naar Songfestival'