Het belangrijkste nieuws van de Emmy Awards op een rijtje

sneakydesert

Afgelopen nacht vonden zoals elk jaar weer de Emmy Awards plaats. Lees je hieronder snel bij, zodat je straks bij de koffieautomaat gezellig mee kunt kletsen.

Game Of Thrones grote winnaar Emmy Awards
Game Of Thrones was zondagavond de grote winnaar van de Emmy Awards. De hitserie won zelfs het recordaantal van twaalf Emmy's, meer dan een enkele serie ooit won in een jaar.

Het succesnummer van HBO won onder meer de belangrijkste prijs, voor Beste dramaserie. Daarmee versloeg GoT, waarin ook de Nederlanders Carice van Houten en Michiel Huisman vaste rollen hebben, de series Mad Men, House Of Cards, Orange Is The New Black, Homeland, Downton Abbey en Better Call Saul.

Peter Dinklage, die Tyrion Lannister speelt, won de Emmy voor Beste mannelijke bijrol in een dramaserie. Hij won deze prijs ook al in 2011; de afgelopen drie jaar was hij genomineerd. GoT-Actrices Lena Headey en Emilia Clarke, die beide genomineerd waren in de categorie Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie, visten achter het net.

Carice van Houten, die de rol van de priesteres Melisandre of Asshai speelt, was aanwezig bij de ceremonie. Ze droeg een lichtroze avondjurk van Dior Couture. Na afloop liet ze haar blijdschap blijken op Twitter: "We hebben gewonnen! #Emmy."

Game Of Thrones was maar liefst 24 keer genomineerd voor een Emmy. De serie viel verder in de prijzen voor onder meer het schrijfwerk, de regie en de casting. Eerder deze maand won de serie al acht Creative Arts Emmy's, voor categorieën als stunts en geluidsmontage.

Olivia Culpo valt bijna flauw bij Emmy's
Veel sterren hadden last van de hitte bij aankomst bij de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles, waar het aan het begin van de avond nog boven de 30 graden was. Olivia Culpo viel zelfs bijna flauw op de rode loper, meldt New York Daily News.

De actrice en voormalig Miss USA werd snel geholpen door het aanwezige medisch personeel. Inmiddels gaat het weer goed met haar. "OMG het is ZO HEET hier", twitterde ze na afloop. Ze deelde een foto waarin te zien is hoe ze even in een rolstoel is gaan zitten.

Ook Mario Lopez had last van de hitte. Hij werd gespot met een shirt dat volledig doorweekt was van het zweet. Inmiddels heeft hij zijn shirt vervangen.

Olivia Culpa valt bijna flauw bij Emmy's
Olivia Culpa valt bijna flauw bij Emmy's (Foto: BuzzE)


Carice in Dior Couture op rode loper Emmy's
Carice van Houten is zondagavond in Los Angeles (lokale tijd) bij de Emmy Awards. De actrice, die de rol van Melisandre of Asshai speelt in Game Of Thrones, liep over de rode loper in een lichtroze avondjurk van Dior Couture.

Het was erg heet op de rode loper. "Zweterige Emmy's", twitterde Carice bij een screenshot van het weerbericht, waarop was aangegeven dat het zelfs aan het begin van de avond nog boven de 30 graden was.

Zaterdagavond kwam de 39-jarige actrice al in de stemming tijdens een BAFTA-feest in Los Angeles. Ook daar droeg ze een lichtroze jurk. Ze plaatste een foto van haar en haar GoT-collega Gwendoline Christie (Brienne van Tarth) op Instagram.

Andere GoT-acteurs op de rode loper waren onder anderen Sophie Turner, John Bradley, Alfie Allen, Conleth Hill en Nikolaj Coster-Waldau. Het is niet duidelijk of Michiel Huisman, die ook een vaste rol heeft in GoT als Daario Naharis, aanwezig is zondag. Hij is niet gespot op de rode loper.

Game Of Thrones is maar liefst 24 keer genomineerd voor een Emmy. Eerder deze maand won de serie al acht Creative Arts Emmy's, voor categorieën als stunts en geluidsmontage. 


Jeffrey Tambor wint eerst Emmy voor hoofdrol
Jeffrey Tambor won zondagavond de Emmy voor Beste acteur in een comedyserie. Hij kreeg de prijs voor zijn rol als de transseksuele Maura Pfefferman in de serie Transparent.

Het is de eerste Emmy voor een hoofdrol voor de 71-jarige acteur, die eerder zes keer werd genomineerd voor zijn bijrollen in de series The Larry Sanders Show en Arrested Development. Eerder dit jaar won Tambor al een Golden Globe voor zijn rol in Transparent. De serie won verder de Emmy voor de Beste regie van een comedyserie.

Julia Louis-Dreyfus won voor de vierde keer op rij de prijs voor de Beste hoofdrolactrice in een comedyserie, voor haar rol in Veep. De actrice won in totaal zes keer een Emmy en werd twintig keer genomineerd. De Emmy voor Beste bijrolacteur in een comedyserie ging naar Tony Hale, die Gary Walsh speelt in Veep. Veep won ook in de categorie beste schrijfwerk voor een comedyserie.

De allereerste Emmy van de avond ging naar Allison Janney, die voor haar rol in Mom de prijs voor Beste actrice in een bijrol won. Zij kreeg deze uit handen van Amy Schumer en Amy Poehler.

Jeffrey Tambor wint eerst Emmy voor hoofdrol
Jeffrey Tambor wint eerst Emmy voor hoofdrol (Foto: BuzzE)


Opnieuw Emmy Award voor The Voice
De Amerikaanse versie van The Voice heeft opnieuw een Emmy Award gewonnen. Het programma uit de stal van John de Mol kreeg de belangrijke televisieprijs in de categorie Reality-Competition Series.

De talentenjacht won de prijs voor het eerst in 2013. John de Mol was toen zelf aanwezig in Los Angeles. Vorig jaar maakte de show ook kans op de prijs, maar wist de nominatie toen niet te verzilveren.

Anmdere genomineerden in de categorie waren Dancing With The Stars, Project Runway, So You Think You Can Dance, Top Chef en The Amazing Race, de winnaar van vorig jaar. 

Veel Emmy's voor Olive Kitteridge
De miniserie Olive Kitteridge is zondagavond bij de Emmy Awards flink in de prijzen gevallen. Het drama, dat maar liefst dertien nominaties had, kreeg de prijs voor Beste miniserie.

In die categorie won Frances McDormand verder de Emmy voor Beste vrouwelijke hoofdrol. Zij speelt de titelrol van de wiskundelerares Olive Kitteridge in een klein plaatsje in het noordoosten van de Verenigde Staten. Richard Jenkins, die haar echtgenoot Henry speelt, won de prijs voor Beste mannnelijke hoofdrol in een miniserie of televisiefilm.

Bill Murray kreeg de Emmy voor Beste mannelijke bijrol in een miniserie of televisiefilm in Olive Kitteridge, maar hij was niet aanwezig bij de ceremonie. Ook de Emmy voor Beste scriptschrijver van een miniserie of televisiefilm ging naar de serie.

De Emmy voor Beste televisiefilm ging naar Bessie

Eerste Emmy voor Inside Amy Schumer
Amy Schumer heeft zondagavond in Los Angeles haar eerste Emmy Award gewonnen. De comédienne en actrice kreeg met haar show Inside Amy Schumer de belangrijke televisieprijs voor Beste sketchprogramma.

Inside Amy Schumer was in vier categorieën genomineerd. De prijs voor Beste actrice in comedy moest Amy, die ook bekend is van de succesvolle film Trainwreck, aan zich voorbij laten gaan. Deze Emmy ging voor de vierde keer op rij naar Julia Louis-Dreyfus voor haar rol in Veep.

Ook de nominaties voor de Beste regie en Beste schrijfwerk in een sketchprogramma wist Amy Schumer niet te verzilveren. Deze Emmy's gingen beiden naar het team achter The Daily Show With Jon Stewart. Dit programma won verder de prijs voor Beste Variety Talkshow.

Jon Stewart presenteerde vorige maand na vijftien jaar zijn laatste Daily Show. Hij wordt opgevolgd door Trevor Noah. 

Eerste Emmy voor Inside Amy Schumer
Eerste Emmy voor Inside Amy Schumer (Foto: BuzzE)

Uzo Aduba in tranen om tweede Emmy
Uzo Aduba was zondagavond in tranen nadat ze de Emmy Award won voor Beste bijrol in een dramaserie, Orange Is The New Black. De actrice won vorig jaar haar eerste Emmy voor dezelfde rol, die toen nog in de categorie comedy viel.

Aduba, die Nigeriaanse ouders heeft, speelt de rol van Suzanne 'Crazy Eyes' Warren in de serie over een vrouwengevangenis. Vol emotie bedankte ze de makers van de show en al haar collega's. Ook bedankte ze haar familie.

Orange Is The New Black was in vier categorieën genomineerd. De prijzen voor Beste gastacteur en Beste casting gingen aan de serie voorbij. Het is nog niet bekend welke show met de belangrijke Emmy voor Beste dramaserie naar huis gaat. In deze categorie zijn ook Game Of Thrones, Mad Men, House Of Cards, Homeland, Downton Abbey en Better Call Saul genomineerd.

Eindelijk Emmy voor Mad Men-acteur Jon Hamm
Jon Hamm heeft eindelijk de Emmy Award gewonnen voor de Beste hoofdrol in een dramaserie, Mad Men. De acteur werd sinds 2008 elk jaar genomineerd voor zijn rol in de serie, maar won nog nooit.

Dit was de laatste kans voor Hamm om de prijs te winnen, omdat het laatste seizoen van Mad Men is uitgezonden. Hij speelde Don Draper, een reclamemaker in het New York van de jaren 60. De acteur, die onlangs na een relatie van achttien jaar zijn breuk van Jennifer Westfeldt aankondigde, sloeg de rode loper voorafgaand aan de ceremonie over. In zijn toespraak bedankte Hamm zijn ex, door aan het einde van een lijst namen te verwijzen naar 'Cora en Jen'. Cora is zijn hond, weet Us Weekly.

Zijn collega Elisabeth Moss, die was genomineerd in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie, viste achter het net. Ook Christina Hendricks verzilverde haar nominatie voor Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie niet. Mad Men is verder nog genomineerd voor de Emmy voor Beste dramaserie.

Veep wint Emmy voor Beste comedyserie
Veep heeft zondagavond de Emmy Award voor Beste comedyserie gewonnen. Daarmee versloeg de serie meervoudig winnaar Modern Family, Louie, Parks and Recreation, Silicon Valley, Transparent en Unbreakable Kimmy Schmidt.

De serie verzilverde in totaal vijf van de negen nominaties dit jaar. Julia Louis-Dreyfus won voor de vierde keer op rij de prijs voor Beste vrouwelijke hoofdrol in een comedyserie. Tony Hale kreeg de Emmy voor zijn bijrol.

Verder viel de serie in de prijzen voor casting en schrijfwerk.

Veep wint Emmy voor Beste comedyserie
Veep wint Emmy voor Beste comedyserie (Foto: BuzzE)

Tracy Morgan op podium bij Emmy's
Tracy Morgan verraste het publiek bij de Emmy Awards zondagavond in Los Angeles. De komiek, die door een auto-ongeluk ruim een jaar uit de roulatie was, verscheen op het podium om de laatste prijs te overhandigen. Deze Emmy, voor de Beste dramaserie, ging naar Game Of Thrones.

"Ik begin me pas sinds kort weer een beetje mezelf te voelen", zei een zichtbaar geëmotioneerde Morgan in zijn toespraak voordat hij de winnaar bekendmaakte. Ook bedankte hij zijn dokters, zijn vrouw en zijn fans voor hun 'liefde, gebeden en positieve gedachten'. "Ik voel me vereerd hier bij de Emmy's te zijn."

Eerder werd al bekend dat Mogan (46) in oktober zijn comeback maakt bij Saturday Night Live. Hij treedt op als host van de derde aflevering. De komiek en acteur, die eind augustus trouwde, raakte in juni vorig jaar ernstig gewond bij een ongeluk, waarbij zijn goede vriend en mentor James McNair om het leven kwam. 

Viola Davis schrijft geschiedenis met Emmy
Viola Davis schreef zondagavond geschiedenis toen ze de Emmy Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie won. De actrice is de eerste Afro-Amerikaanse vrouw ooit die deze prijs heeft gewonnen, meldt E! News.

In haar toespraak ging Davis, die de prijs won voor haar rol in How To Get Away With Murder, in op haar huidskleur. Ze bedankte de makers van de show, Pete Nowalk en Shonda Rhimes: "Mensen die een nieuwe definitie hebben gegeven aan wat het betekent mooi te zijn, sexy te zijn, een vrouw in een hoofdrol te zijn, en om zwart te zijn." Ze zei verder dat alleen mogelijkheden een vrouw met een donkere huidskleur onderscheiden van anderen. "Je kunt geen Emmy winnen voor rollen die er gewoonweg niet zijn."

Ook de Afro-Amerikaanse Taraij P. Hensen was genomineerd in de categorie. In 2013 maakte Kery Washington kans op de prijs. Daarvoor was de laatste donkere vrouw genomineerd in de categorie Cicely Tyson in 1995. Tyson is te zien in How To Get Away With Murder als de moeder van het personage van Davis, Annalise Keating.

Viola Davis schrijft geschiedenis met Emmy
Viola Davis schrijft geschiedenis met Emmy (Foto: BuzzE)