Trainer Favre weg bij Gladbach

Redactie

Lucien Favre heeft zondag ontslag genomen als trainer van Borussia Mönchengladbach. De Zwitser trekt zijn conclusies uit de dramatische seizoensstart van zijn ploeg, die in de Duitse Bundesliga na vijf duels puntloos onderaan staat. In de Champions League ging de formatie dinsdag met 3-0 ten onder tegen Sevilla, terwijl 1. FC Köln zaterdag in de competitie te sterk was (1-0).

De 57-jarige Favre was sinds februari 2011 aan de slag bij de topclub van weleer. Hij redde Gladbach dat seizoen van degradatie. Afgelopen jaar vierde hij een aardig succes met de ploeg, door als derde te eindigen. "Ik heb er goed over nagedacht, maar ik denk dat dit de enige conclusie is", legde Favre uit. "Ik heb niet meer het gevoel dat ik de perfecte coach voor Gladbach ben, daar moet ik eerlijk in zijn."

Bij Gladbach staat de Nederlandse verdediger Roel Brouwers onder contract. De club verloor met spits Max Kruse (VfL Wolfsburg) en middenvelder Christoph Kramer (Bayer Leverkusen) twee bepalende spelers in de zomer.

Trainer Favre weg bij Gladbach
Trainer Favre weg bij Gladbach (Foto: ANP)