Lugubere Beasts of No Nation in oktober naar Netflix

Wouter (2dope)

Het oorlogsdrama Beasts of No Nation komt naar Netflix. De film draait om een kindsoldaat die verplicht wordt om een strijdmacht te dienen in een niet nader te noemen Afrikaans land. We zien onder andere Idris Elba als meedogenloze, sadistische commandant.

Beasts of No Nation is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Uzodinma Iweala, die het boek schreef als onderdeel van zijn thesis aan de Harvard-universiteit. De regie is in handen van Cary Joji Fukunaga, die recentelijk vooral naam kreeg vanwege zijn werk aan de succesvolle serie True Detectives.

De film laat weinig aan de verbeelding over. Hoofdpersoon Agu, kindsoldaat en getuige van de moord op zijn ouders, wordt gedwongen om mee te vechten in het meedogenloze leger van Elba, in de serie bekend als 'The Commandant'. Seksuele verminking, groepsverkrachting en ongelukkig uitgevoerde onthoofdingen met machetes worden niet geschuwd.

Beasts of No Nation werd op 3 september getoond in Italië, tijdens het Filmfestival van Venetië, en kreeg daar overwegend positieve reacties. De film krijgt op 16 oktober een internationale release op Netflix. 

Idris Elba als 'Commandant' in Beasts of No Nation (Foto: Esquire.com)
Idris Elba als 'Commandant' in Beasts of No Nation (Foto: Esquire.com)