Juventus boekt in Genua eerste overwinning

Redactie

Juventus heeft in de vierde wedstrijd van de Italiaanse Serie A zondag de eerste overwinning geboekt. De regerend landskampioen won de uitwedstrijd tegen Genoa met 2-0 en heeft nu vier punten. Eerder werd thuis gelijkgespeeld tegen Chievo en verloren van Udinese, terwijl ook het uitduel met AS Roma verloren ging.

Eugenio Lamanna zette Juventus na ruim een half uur op voorsprong met een eigen doelpunt en vlak voor rust hielp de thuisploeg de gasten nog meer in het zadel toen Armando Izzo zijn tweede gele kaart kreeg. Paul Pogba besliste het duel na een uur met een benutte strafschop.

Stadgenoot Torino is juist goed begonnen aan de competitie en staat tweede na een 2-0-overwinning zondag op Sampdoria. In het eigen Stadio Olimpico zorgde Fabio Quagliarella met twee doelpunten halverwege de eerste helft voor een comfortabele voorsprong die daarna niet meer in gevaar kwam.

Totti

AS Roma verspeelde voor de tweede keer punten door een gelijkspel thuis tegen Sassuolo. Gregoire Defrel zette de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong en kort voor rust deed Matteo Politano dat nogmaals. Francesco Totti had tussendoor gelijkgemaakt. Mohamed Salah bezorgde Roma kort na rust een punt: 2-2.

Met Marten de Roon in de basis speelde Atalanta Bergamo in eigen huis gelijk in de streekderby tegen Hellas Verona waar in de laatste minuten twee keer werd gescoord. Maximiliano Moralez dacht in de negentigste minuut het winnende doelpunt te maken, maar in de zevende minuut van de extra tijd maakte Eros Pisano gelijk. Hellas speelde ruim een kwartier met tien man na de tweede gele kaart voor Bosko Jankovic.

Onderin pakte FC Bologna de eerste punten met een 1-0-thuiszege op het eveneens gepromoveerde Frosinone. Anthony Mounier maakte na een half uurtje spelen het enige doelpunt.

Juventus boekt in Genua eerste overwinning
Juventus boekt in Genua eerste overwinning (Foto: ANP)