De Bakker verliest van Federer in Davis Cup

Redactie

Thiemo de Bakker heeft zondag niet kunnen stunten tegen Roger Federer. De tennisser moest namens het Nederlands Davis Cupteam winnen om Oranje in de race te houden voor een plek in de wereldgroep, maar had in Genève geen kans tegen één van de beste spelers uit de tennishistorie: 6-3, 6-2 en 6-4. Zwitserland blijft daardoor in de wereldgroep na het eerdere verlies tegen België.

De Bakker had als nummer 144 van de wereld vooraf al weinig kans tegen de mondiale nummer twee, al had hij een dag eerder laten zien dat dat een verrassing niet uitsluit. Samen met Matwé Middelkoop won De Bakker in het dubbelspel in vijf sets van Federer en Marco Chiudinelli, waarmee Nederland terugkwam tot 2-1. Eerder had De Bakker in een vijfsetter verloren van Stan Wawrinka, waarna Federer in drie sets simpel won van Jesse Huta Galung.

In de vierde partij nam Federer zondag al snel afstand van De Bakker, die hij in drie eerdere confrontaties ook telkens verslagen had. De eerste set ging in een krap half uur met 6-3 naar de Zwitser, die met zijn afwisselende spel duidelijk te sterk was voor de Nederlander. In het tweede bedrijf brak Federer al snel twee keer en kon daardoor ook die set op zijn naam schrijven.

De eerste game van de derde set ging vervolgens op de opslag van De Bakker ook naar de 34-jarige Zwitser die in het bezit is van een recordaantal van zeventien grandslamtitels. De Bakker kon het, wellicht mede door vermoeidheid na een druk tennisweekend, niet meer bijbenen. Veel simpele ballen gingen uit of in het net, al kon hij sporadisch nog een paar aardige punten scoren en kwam hij met een lovegame nog terug tot 3-2 en uiteindelijk 6-4. Dat kon echter niet maskeren dat Federer een makkelijke middag had in de partij die Zwitserland behield voor de groep met de beste zestien landen ter wereld.

De Bakker verliest van Federer in Daviscup
De Bakker verliest van Federer in Davis Cup (Foto: ANP)