WK Rugby - Wales na stroeve start simpel langs Uruguay

heywoodu

Er worden zondag drie wedstrijden gespeeld op de derde dag van het WK rugby. Alleen Nieuw-Zeeland - Argentinië is, om 17.45 uur, live op de Nederlandse tv te zien. Daarom kun je na Samoa - VS ook een liveverslag van het duel tussen Wales en Uruguay op FOK!sport volgen. Voor meer informatie over Wales kun je hier terecht, over de Uruguayanen kun je hier nog eens wat informatie bekijken. Voor de stand in groep B voorafgaand aan de wedstrijd kijk je in onze toernooigids en tot slot ben je in dit forumtopic - of uiteraard onder dit bericht - van harte welkom om mee te praten over de wedstrijd.

Het zal in het Millennium Stadium in Cardiff de eerste keer zijn dat de twee landen tegenover elkaar staan. Wales was altijd aanwezig op het WK en verzamelde daarin achttien overwinningen en veertien nederlagen. Ze staan op 919 gescoorde punten en met een beetje geluk zouden ze vandaag de grens van duizend punten kunnen doorbreken. Uruguay haalde twee keer eerder het WK en won daarin twee wedstrijden, tegenover vijf nederlagen. De Zuid-Amerikanen kwamen gemiddeld tot veertien punten per wedstrijd en als ze er vandaag minstens drie scoren komen ze over de grens van honderd punten. De bookmakers verwachten een weinig spannende wedstrijd en denken dat Wales voor eigen publiek met bijna zeventig punten verschil de overwinning pakt.

Eindstand: 54-9

Volgende wedstrijd
Om 17.45 uur gaat de volgende wedstrijd al van start. In groep C spelen de titelverdedigers uit Nieuw-Zeeland dan tegen Argentinië. De openingswedstrijd van de All Blacks is live te zien op RTL 7. 

Einde wedstrijd
Wales wint de wedstrijd, maar kent wel enkele zorgen. Liam Williams en drievoudig tryscorer Cory Allen hebben het spel geblesseerd moeten verlaten, maar het is nog niet duidelijk hoe de rest van hun WK eruit zal zien. 

80'
TRY! Wales valt nog maar eens aan en met man en macht weten ze de goal line te bereiken. Gareth Davies duikt en drukt de bal over de lijn tegen de grond: 52-9 en de hoogste score van het WK tot nu toe is binnen. Priestland maakt de conversie en met 54-9 is de wedstrijd afgelopen en zijn de vijf punten binnen voor Wales. 

71'
TRY! Vanuit de scrum werkt Wales de bal over de lijn en de volgende try komt op naam van Justin Tipuric: 45-9. Priestland benut de conversie nu wel en zorgt voor 47-9. 

59'
TRY! Weer vanuit een line-out komt Wales tot scoren, dit keer dankzij Gareth Davies die de try laat noteren: 40-9. Priestland mist voor het eerst deze wedstrijd een conversie. 

56' 
Cory Allen kent een uitstekend WK-debuut en heeft al drie tries binnengehaald voor Wales. 

49'
TRY! Een minuut nadat Wales een try misloopt krijgt Hallam Amos het wel voor elkaar om de bal achter de goal line tegen de grond te drukken: 33-9. Priestland blijft de conversies raken en zet de stand op 35-9. 

41'
De tweede helft is begonnen. 

Rust
TRY! James King verovert de bal voor Wales en via een aantal teamgenoten is het opnieuw Allen die een vrije loop heeft richting de goal line. Het is de vierde try van de wedstrijd voor Wales, die dus een bonuspunt krijgen in groep A. Priestland maakt opnieuw de conversie: 28-9. 

29'
TRY! Cory Allen komt met mooi voetenwerk weer langs de Zuid-Amerikanen en maakt zijn tweede try van de wedstrijd: 19-9. Priestland maakt de conversie en Wales staat op een 21-9 voorsprong. 

24'
Berchesi mag nog een penalty nemen en de Uruguayaan verkleint de achterstand weer een beetje: 14-9. 

19'
TRY! De Welshmen mogen weer juichen, want Cory Allen vangt een trap van Priestland en stormt door de verdediging van Uruguay naar de lijn: 12-6. De conversie is raak en het staat 14-6.

14'
TRY! Via de line-out krijgt Welshman Samson Lee de bal over de lijn voor de eerste try van de wedstrijd: 5-6. Rhys Priestland maakt de conversie en Wales staat, zoals het 'hoort', op voorsprong: 7-6.

9'
Nadat hij enkele minuten eerder een penalty miste is het dit keer opnieuw raak voor Berchesi. Uruguay verdubbelt de voorsprong en Wales moet aan de bak: 0-6. 

2'
Uruguay mag een penalty nemen en outside-half Felipe Berchesi zet de Zuid-Amerikanen zeer verrassend op voorsprong: 0-3.

1'
Romain Poite uit Frankrijk fluit de wedstrijd op gang voor ruim zeventigduizend uitzinnige fans in Cardiff.