Franse rugbyers openen WK met zakelijke zege

heywoodu

De Franse rugbyers zijn het WK in Engeland begonnen met een zakelijke zege op Italië. Het eerste Europese onderonsje van het toernooi werd gespeeld in het majestueuze Twickenham in Londen, voor de ogen van ruim 76 duizend toeschouwers. 

Italië maakte vooral in de eerste helft erg veel fouten, wat Frankrijk de nodige penalties opleverde. Frédéric Michalak trapte er voor rust vier tussen de palen, Scott Spedding voegde daar ook nog drie punten aan toe. Met de Italiaanse penalty voor Tommaso Allan leverde het een 15-3 ruststand op in het voordeel van Les Bleus, die in de openingsfase echter wel met een dubieuze beslissing van scheidsrechter Craig Joubert te maken kregen. Noa Nakaitaci leek een try te maken en de vijf punten stonden al op het scorebord, maar vlak voordat de conversie getrapt werd zag Joubert op het grote scherm een herhaling uit een nieuwe hoek. Daaruit bleek dat Nakaitaci de bal niet onder controle had, wat wel nodig is, en dus ging de try toch niet door.

Rabah Slimani maakt zijn eerste internationale try (PRO SHOTS/Action Images)
Rabah Slimani maakt zijn eerste internationale try (PRO SHOTS/Action Images)

In de tweede helft lieten de Fransen toch nog twee tries noteren. Vlak na rust maakte Rabah Slimani zijn eerste internationale try, terwijl Nicolas Mas richting het einde van de wedstrijd ook vijf punten liet noteren. De Italiaan Giovanbattista Venditti tekende in de tweede helft voor de eerste Italiaanse try op dit WK en samen met de conversie van Allan leverde het een eindstand van 32-10 op.

Kijk voor de tussenstand in groep D en de andere groepen in onze speciale toernooigids.