Trump: Obama zou mij ook nooit verdedigen

Redactie

Donald Trump vindt niet dat het aan hem is om de Amerikaanse president Barack Obama te verdedigen. De Republikeinse presidentskandidaat kwam vrijdag onder vuur te liggen, nadat hij op een campagnebijeenkomst niet tegen een man in was gegaan, die zei dat moslims het probleem in de Verenigde Staten zijn en dat president Barack Obama er een van is.

In plaats van de man te corrigeren, zei de miljardair: "Juist." Trump, die voorop ligt in de peilingen van de Republikeinse voorverkiezingen, zei zaterdag op Twitter zich weinig van de kritiek aan te trekken. "Ben ik moreel verplicht om elke keer dat iemand iets slechts of controversieels over de president zegt hem te verdedigen? Lijkt me niet!"

"Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik een relletje heb veroorzaakt door niets te zeggen", ging Trump verder. "Als iemand een nare of controversiële opmerking over mij maakt tegen de president, denk je dan dat hij mij zou helpen? Absoluut niet."

Een woordvoerder van het Witte Huis veroordeelde volgens CNN de opmerkingen van Trump, maar zei ook niet 'verbaasd te zijn dat dit op een Donald Trump-bijeenkomst gebeurt'.

Trump: Obama zou mij ook nooit verdedigen
Trump: Obama zou mij ook nooit verdedigen (Foto: ANP)