Advocaat opnieuw onderuit met Sunderland, Newcastle United blijft verliezen

Redactie

Dick Advocaat krijgt Sunderland maar niet aan de praat. De Black Cats moesten zaterdag bij het gepromoveerde Bournemouth opnieuw een nederlaag incasseren: 2-0. Met slechts twee punten uit zes wedstrijden staat de ploeg van Advocaat onderaan in de Premier League.

Sunderland beleefde een dramatische start in en tegen Bournemouth. Na negen minuten stond de thuisclub al met 2-0 voor, door doelpunten van Callum Wilson en Matt Ritchie. De bezoekende ploeg van Advocaat, met Patrick van Aanholt en Jeremain Lens in de basis, wist zich niet meer op te richten. Een kwartier voor tijd moest Sunderland bovendien met tien man verder, nadat Younes Kaboul met twee keer geel van het veld was gestuurd. De vierde nederlaag in dit nog prille seizoen betekent dat de druk op Advocaat alleen maar groter wordt.

Newcastle United blijft verliezen in de Premier League. Het dolende elftal van manager Steve McClaren moest zaterdag op het eigen St. James' Park een pijnlijke nederlaag incasseren tegen het gepromoveerde Watford: 1-2. De Nigeriaanse spits Odion Ighalo maakte beide doelpunten van de bezoekers, Daryl Janmaat bracht de spanning in de tweede helft terug. De 'Magpies' konden de vierde nederlaag van het seizoen echter niet meer voorkomen.

McClaren had met doelman Tim Krul, Janmaat en Georginio Wijnaldum drie Nederlanders opgesteld. Siem de Jong kwam direct na rust in het veld voor de falende spits Papiss Cissé, Vurnon Anita bleef op de bank. Bij Watford vielen Nathan Aké en Steven Berghuis in de slotfase in.

Ondanks forse investeringen in de zomer wacht Newcastle United nog steeds op de eerste overwinning dit seizoen. De ploeg van McClaren heeft pas twee punten en houdt op doelsaldo alleen het Sunderland van Dick Advocaat onder zich. Erik Pieters en Marco van Ginkel verspeelden met Stoke City de eerste zege van het seizoen. Door vroege treffers van Bojan Krkic en Jonathan Walters leidde Stoke tegen Leicester City na twintig minuten al met 2-0, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers langszij via Riyad Mahrez (strafschop) en Jamie Vardy. Van Ginkel werd tien minuten voor tijd gewisseld door trainer Mark Hughes.

Met Leandro Bacuna als invaller verloor Aston Villa van West Bromwich Albion. Saido Berahino besliste het duel op Villa Park: 0-1. Het duel tussen Swansea City en Everton bleef zonder doelpunten (0-0). Diep in blessuretijd kreeg Kevin Mirallas van Everton rood.