Chantal snoept kijkers van Sylvie af

Redactie

Het lijkt erop dat Chantal Janzen Duitse kijkers van Sylvie Meis afsnoept. De Duitse versie van Superkids, waarin Chantal jurylid is, scoorde vrijdag meer kijkers dan vorige week. De door Sylvie Meis gepresenteerde dansshow Stepping Out moest marktaandeel inleveren.

Van de ruim 2,9 miljoen kijkers die vorige week afstemden op de start van de gloednieuwe dansshow Stepping Out, bleven vrijdagavond tijdens de tweede aflevering 2,66 miljoen Duitsers over. Sylvie's zender RTL moet genoegen nemen met een marktaandeel van 10,6 procent in de doelgroep van de commerciële zender.

De tweede aflevering van Superkids, met Chantal in de jury, deed het juist beter dan de openingsshow. Vorige week stemden nog 2,25 miljoen kijkers af op de talentenjacht voor kinderen, vrijdagavond groeiden de kijkcijfers naar 2,48 miljoen. In de doelgroep 14 tot en met 49 jaar noteerde Sat 1. met Superkids een marktaandeel van 11,7 procent, twitterde de Duitse zender zaterdag.

Afgelopen tv-seizoen waren Sylvie en Chantal ook tegelijkertijd op de buis te zien bij onze oosterburen. Sylvie scoorde toen met de start van het achtste seizoen van Let's Dance op RTL een stuk hoger. Toen keken 4,8 miljoen Duitsers naar de dansshow waarmee ze de strijd won van Chantal, die met haar debuut op de Duitse televisie 3 miljoen kijkers aan zich wist te binden met de start van de Duitse The Voice Kids.

Superkids, een tv-format van Talpa, wordt bij onze oosterburen gepresenteerd door Johanna Klum. Anderen in de jury zijn alpineskiër Felix Neureuther en zanger Henning Wehland.

Chantal snoept kijkers van Sylvie af
Chantal snoept kijkers van Sylvie af (Foto: BuzzE)