WK Rugby - Ierland kent weinig moeite met Canada

heywoodu

De derde wedstrijd van het WK rugby 2015 begint zaterdag om 15.30 uur Nederlandse tijd. FOK!sport doet verslag van de wedstrijd die, tegen een kleine vergoeding, op de site van RTL 7 live gezien kan worden. Voor meer informatie over Ierland klik je hier, terwijl je hier de feitjes over Canada kunt vinden. De tussenstand in groep D voor de wedstrijd van vandaag staat hier, maar er is tot nu toe nog geen wedstrijd in gespeeld. Tot slot kun je op het forum in dit topic meepraten over de wedstrijd, hoewel dat uiteraard ook hieronder kan.

Ierland en Canada speelden zes keer eerder tegen elkaar en op een gelijkspel in 2000 na won Ierland al die ontmoetingen. De Ieren hebben hun vorige drie duels gewonnen, terwijl Canada de laatste twee voorbereidingswedstrijden verloor van de VS. Ierland zou vandaag hun 100e WK-try kunnen scoren, dan moeten er vier gemaakt worden. Canada heeft er nog één nodig om op 50 stuks te komen. Bij de bookmakers is Ierland weinig verrassend de grote favoriet, men verwacht dat ze met een ruime veertig punten de winst gaan pakken.

Eindstand: 50-7

Einde wedstrijd
Ierland blijft na de 80e minuut nog doorvechten en dat levert Iain Henderson dan toch nog een try op. Althans, dat dachten de Ieren, want na het bekijken van de beelden bleek de bal toch niet over de lijn te zijn geweest. Tot een volgende poging kwam het niet meer en dus was de wedstrijd afgelopen: 50-7, vier punten en een bonuspunt voor de Ieren.

76'
JB Payne scoort de volgende Ierse try en zet de stand op 48-7. Uiteraard heeft Madigan weer weinig moeite met de conversie en dus haalt Ierland als eerste land op dit WK de grens van 50 punten: 50-7. 

75'
De genomineerden voor de titel van Man of the Match zijn bekend en wat ons betreft verdient de Canadees Ray Barkwill wel een mooie beloning voor zijn baard: 

73' 
Ierland breekt voor de zoveelste keer door de Canadese verdediging en dit keer is het Dave Kearney die de bal simpel over de lijn brengt en op de grond kan drukken: 41-7. Madigan maakt opnieuw de conversie en zet de stand op 43-7.

68'
De ervaren DTH van der Merwe is al de hele wedstrijd de beste Canadees en opent dan eindelijk de score voor de Noord-Amerikanen met een mooie try: 36-5. Hirayama maakt de conversie en brengt de achterstand een klein beetje terug: 36-7. 

66'
Ierland valt ondertussen maar weer eens aan en komt met de vijfde try op de proppen, dit keer dankzij Sean Cronin, die zich een weg beukt door een groep Canadezen: 34-0. Ian Madigan maakt de conversie en brengt de stand op 36-0. 

62'
Er gaat tenminste nog iets goed voor Canada, DTH van der Merwe is aardig op dreef.

55'
Echt lekker gaat het niet met de Maple Leafs, maar deze man lijkt het toch wel aardig naar zijn zin te hebben met zijn schitterende broek (Foto: Getty)

 

41'
Scheidsrechter Jackson fluit en de tweede helft is onderweg. 

Rust
Canada lijkt op slag van rust een try te maken dankzij DTH van der Merwe, maar de pass van Nathan Hirayama was een niet toegestane voorwaartse pass en dus gaat de try niet door. De ruststand is 29-0. 

35'
Als een mes door de warme boter snijdt Ierland door de Canadese verdediging en dit keer is het Dave Kearney die de try maakt: 27-0 en een bonuspunt in de groep, want het is al de vierde Ierse try. Sexton maakt de conversie en dus is het vlak voor rust 29-0. 

28'
Canada moet het nog altijd zonder Cudmore doen en dat komt hard aan. Dit keer is het Sexton zelf die de bal krijgt en de try op het scorebord zet: 22-0. De conversie lukte voor het eerst deze wedstrijd dan weer niet en ging ruim langs de doelpalen. 

Het ging al vroeg hard tegen hard in het Millennium Stadium (Foto: Getty)

25'
Iain Henderson weet zich over de lijn te werken en de Ier maakt zijn eerste internationale try: 15-0. Ook dit keer maakt Sexton de conversie weer en dus staat het 17-0 voor de Ieren.

18'
Ierland profiteert direct van de man-meer-situatie en Sean O'Brien duwt de bal over de lijn en op grond, goed voor de eerste try: 8-0. Sexton kent geen moeite met de conversie en brengt de stand op 10-0. 

17'
De Canadese aanvoerder Jamie Cudmore wordt na een overtreding naar de sin bin gestuurd en moet tien minuten toekijken. 

14'
Ierland mag van recht voor de doelpalen een penalty nemen en Johnny Sexton heeft er dan ook geen enkele moeite mee om de score te openen: 3-0. 

10'
Canada krijgt de eerste penalty van de wedstrijd, maar de afstand is behoorlijk groot. Het lukt Gordon McRorie dan ook niet om de bal tussen de palen of zelfs maar in de buurt van diezelfde palen te krijgen. 

1'
Glen Jackson uit Nieuw-Zeeland fluit de eerste wedstrijd uit groep D op gang in een volgepakt Millennium Stadium in Cardiff.