Identiteit Thalys-man lastig vast te stellen

Redactie

De identiteit van de jongeman die zich vrijdagochtend had verschanst in een toilet van de Thalys op het Centraal Station van Rotterdam, valt lastig vast te stellen. Ook kan de politie nog niet zeggen wat hem bewogen heeft, hoewel het niet erg duidelijk is wat daarmee precies wordt bedoeld. Er lijkt immers vooralsnog geen sprake te zijn geweest van een misdrijf.

"Het is niet dat we niks willen zeggen", zegt een woordvoerster van de politie, die verwacht dat zaterdag meer bekend wordt. Het verhoor loopt nog. Over de inhoud daarvan en waarom de identiteit moeilijk is vast te stellen, doet de politie geen mededeling.

De jongeman had de politie, NS-personeel en hulpdiensten urenlang beziggehouden. Het station werd ontruimd nadat hij de trein van Amsterdam naar Parijs was ingerend. Bijna drie uur later werd hij overmeesterd door een arrestatieteam.

Hij bleek ongewapend en verzette zich niet. Wegens hyperventilatie werd hij voor controle tijdelijk naar een ziekenhuis gebracht. In de trein zijn geen explosieven gevonden.

Identiteit Thalys-man lastig vast te stellen
Identiteit Thalys-man lastig vast te stellen (Foto: ANP)