Engelse rugbyers openen thuis-WK met zege op Fiji

heywoodu

Engeland heeft de openingswedstrijd van het WK rugby in eigen land gewonnen. In het beroemde Twickenham Stadium werd Fiji met 35-11 de maat genomen, ondanks niet altijd even sterk spel van de Engelsen.

Al in de derde minuut kreeg Engeland de eerste kans om te scoren dankzij een fout van Ben Volavola. George Ford trapte de penalty tussen de palen en zorgde met 3-0 voor de eerste punten van het WK. Enkele minuten later kreeg diezelfde Volavola de kans om gelijk te komen, maar hij miste de penalty. Vanwege een overtreding van Fiji kreeg Engeland in de dertiende minuut een penalty try, wat na de conversie van opnieuw Ford zorgde voor een 10-0 voorsprong.

De eerste volwaardige try van het WK kwam in de 22e minuut op naam van Mike Brown, goed voor 15-0, want Ford kreeg de conversie niet tussen de palen. Na een half uur spelen kwam ook Fiji op het scorebord dankzij een schitterende try: Volavola trapte de bal richting de goal line, waar Nemani Nadolo de bal kon vangen: 15-5, want Volavola miste de conversie. Dankzij Ford en Nadolo kregen beide teams er nog drie punten bij voor een penalty en dus ging men met 18-8 de rust in.

Nemani Nadolo zorgt voor een schitterende try van Fiji, wat ook de enige try van de eilandbewoners zou blijven (PRO SHOTS/Action Images)
Nemani Nadolo zorgt voor een schitterende try van Fiji, wat ook de enige try van de eilandbewoners zou blijven (PRO SHOTS/Action Images)

Het duurde een tijdje voor het scoren in de tweede helft op gang kwam, mede door een gemiste penalty van Volavola na 48 minuten. Na ruim een uur trapte hij de drie punten wel binnen en op 18-11 leek Fiji ineens toch kans te maken om weer terug in de wedstrijd te komen. Daar werd echter snel korte metten mee gemaakt nadat Engeland in enkele minuten twee penalties - beiden door Owen Farrell - en een try van Brown op het scorebord kreeg. Billy Vunipola zorgde in de slotfase nog voor de vierde try van Engeland, wat een bonuspunt oplevert in de groepsfase.

Voor het volledige WK-overzicht kun je hier onze speciale toernooigids vinden.