Kanovaarder Hermans mist olympisch ticket

Nattekat

Kanovaarder Maarten Hermans heeft vrijdag bij de wereldkampioenschappen slalom in Londen naast een olympisch ticket gegrepen. De 23-jarige Brabander strandde in de K1 al in de series. Hermans had zondag in de finale bij de eerste tien moeten zitten om volgend jaar naar Rio de Janeiro te mogen.

De wildwaterkanoër droomt van deelname aan de Olympische Spelen. Hermans liep kwalificatie voor Londen 2012 mis, maar kreeg een jaar later uit handen van Johan Cruijff een aanmoedigingsprijs omdat hij met beperkte financiële middelen zijn olympische droom tracht te realiseren. De Brabander ging vol goede moed naar de WK in Londen, maar die liepen vrijdag uit op een teleurstelling. Mede vanwege een tijdstraf eindigde Hermans in de series als veertigste, in de herkansing bleef hij 0,6 seconde verwijderd van een vereiste plek bij de eerste tien om door te mogen.

"Tijdens het EK in Liptovsky in mei wordt het alles of niks", aldus Hermans via Twitter. Op het Slowaakse water krijgt hij nog een kans zich te plaatsen voor Rio. Marnix Teunissen, die net als Hermans uitkomt in de K1, bleef ver verwijderd van een plek in de halve finales.

Kanovaarder Hermans mist olympisch ticket
Kanovaarder Hermans mist olympisch ticket (Foto: ANP)