Cocu zet PSV weer op scherp

Maarten (rubbereend)

PSV-trainer Phillip Cocu hoopt dat zijn spelers zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo hetzelfde kunnen brengen als dinsdag in de Champions League tegen Manchester United. Zijn ploeg knokte zich toen naar een knappe zege (2-1). "De overgang kan lastig zijn", wist Cocu. "We hebben een grote wedstrijd gespeeld, maar we moeten in staat zijn de knop om te zetten. We hebben de punten ook hier weer nodig."

PSV kan in Almelo rekenen op Adam Maher, die weer fit is na een blessure. Andrés Guardado is er daarentegen niet bij, nadat hij tegen Manchester United uitviel met een enkelblessure. Het is nog onduidelijk hoe lang de Mexicaan afwezig is.

Door de zege is het vertrouwen groot, erkende Cocu "Soms wordt er wat anders gevraagd om te winnen, je moet in staat zijn een goed resultaat te halen. Dat hebben we uitstekend gedaan en moeten we meenemen naar Almelo."

Solide

De oud-international omschreef Heracles als een "goede solide ploeg". "Ze hebben gevaarlijke jongens op de flanken en met Wout Weghorst een goed aanspeelpunt."

Als het aan coach John Stegeman van Heracles ligt, is het zaterdag niet PSV maar Heracles dat kan verrassen tegen een topploeg. "Dus morgen moeten zij Manchester United zijn en wij PSV", zei de trainer vrijdag. "Je bent nooit kansloos, maar PSV is natuurlijk wel een topploeg die zich zelfs in Europa staande houdt."

De coach kan in het 500e eredivisieduel van de club niet beschikken over de geblesseerde Dario Vujicevic (lies), Marijn de Kler (teen) en Bas Sibum (knie).

Cocu zet PSV weer op scherp
Cocu zet PSV weer op scherp (Foto: ANP)