Van Gaal welkom voor wijntje met Koeman

Maarten (rubbereend)

De uitnodiging van Ronald Koeman aan Louis van Gaal om een wijntje te drinken na afloop van een treffen tussen hun clubs Southampton en Manchester United geldt nog steeds. Koeman heeft dat vrijdag gezegd op een persconferentie over de beladen confrontatie tussen de twee trainers, aanstaande zondag in Zuid-Engeland.

Vroeger waren Koeman en Van Gaal bevriend en dronken ze samen in Barcelona graag een wijntje. Het kwam in 2004 echter tot een frontale botsing bij Ajax, waar Koeman werkte als trainer en Van Gaal als technisch directeur. De explosieve situatie leidde eerst tot het vertrek van de technisch directeur en een half jaar later was ook Koeman weg uit Amsterdam.

De twee gebrouilleerde trainers kwamen elkaar daarna pas weer tegen toen Koeman PSV trainde en Van Gaal AZ, in het eredivisieseizoen 2006-2007. De afgelopen jaren zijn de verhoudingen weliswaar genormaliseerd, maar vrienden worden ze nooit meer. Vorig jaar troffen de trainers elkaar in de Premier League en ontstond het idee om het glas weer eens te heffen maar zover kwam het nog niet, vertelde Koeman vrijdag. "Onze relatie is professioneel en als we elkaar ontmoeten, respecteren we elkaar."

Koeman wilde de wedstrijd tussen Southampton en Manchester United vrijdag echter niet typeren als een duel tussen twee trainers. "Het is een wedstrijd tussen twee teams. Als wij drie punten pakken ben ik niet speciaal blij omdat ik dan van Van Gaal heb gewonnen", reageerde hij op vragen van de Britse pers.

Van Gaal welkom voor wijntje met Koeman
Van Gaal welkom voor wijntje met Koeman (Foto: ANP)