Autoverkoop EU herstelde verder in augustus

Redactie

De vraag naar nieuwe auto's in de Europese Unie bleef in augustus verder herstellen. Uit dinsdag gepubliceerde cijfers van brancheorganisatie ACEA blijkt dat het aantal verkochte personenwagens afgelopen maand 11,2 procent hoger lag dan een jaar eerder.

In alle lidstaten van de EU bij elkaar werden 744.799 personenwagens verkocht. Zoals al eerder bekendgemaakt door Nederlandse brancheorganisaties brachten dealers in ons land 31.225 voertuigen aan de man, wat neerkomt op een toename met 22,3 procent.

Augustus behoort met februari tot de zwakste maanden van het jaar wat betreft de autoverkopen. Desondanks lieten volgens ACEA alle belangrijke markten groei zien. Zo werden in Spanje 23,3 procent meer nieuwe auto's op naam gesteld, in Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië rond de 10 procent en in Duitsland 6,2 procent.

De sterkste stijging deed zich voor in Cyprus. Daar nam de autoverkoop met 41,5 procent toe. Ierland volgde met een verkoopgroei van 31,7 procent. De enige landen met een daling waren Luxemburg (min 10,5 procent), Bulgarije (min 4,9 procent) en Estland (min 1,9 procent).

Autoverkoop EU herstelde verder in augustus
Autoverkoop EU herstelde verder in augustus (Foto: ANP)