Smith gooit hoge finishes en verslaat Van Gerwen in finale European Darts Trophy

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft na drie partijen slechts één leg weggegeven en staat in de halve finale van de European Darts Trophy. Na zeges op Adam Hunt (6-1) en Jason Lovett (6-0) ging zondagavond ook Dave Chisnall er met 6-0 af. 

Van Gerwen had wel een lager gemiddelde van in zijn eerste twee partijen. Mighty Mike had een gemiddelde van 93, maar Chizzy kwam slechts tot 88 gemiddeld. In de halve finale later vanavond wacht Peter Wright, die met 6-5 te sterk was voor Terry Jenkins. 

De andere halve finale gaat tussen Michael Smith en Ian White. Smith versloeg Mervyn King met 6-2 en White won van James Wade met  6-4. Ook de finale zal vanavond nog gespeeld worden. 

Update 21.15 uur

Michael van Gerwen blijft in de race voor zijn vijfde Euro Tour-titel dit seizoen. In de halve finale van de European Darts Trophy won de nummer één van de wereld met 6-2 van Peter Wright. Van Gerwen had in de halve finale een gemiddelde van 106 en een checkoutpercentage van 75%. Hij speelt later vanavond de finale tegen Michael Smith of Ian White. 

Update 21.40 uur

De finale in het Duitse Muelheim gaat tussen Michael van Gerwen en Michael Smith. De 24-jarige Engelsman won zijn halve finale met 6-3 van Ian White. De finale begint tegen de klok van tien uur.

Update 22.20 uur

Michael Smith heeft verrassend de finale van de European Darts Trophy gewonnen. In de finale was hij met 6-2 te sterk voor Michael van Gerwen. Bully Boy stond bizar goed te finishen. Hij opende met finishes van 122 en 109. Met nogmaals een 109-finish werd het zelfs 4-0. Van Gerwen pakte nog een paar legs, maar kon de partij niet meer naar zich toe trekken. 

Smith had een gemiddelde van 98,5, waar Van Gerwen een gemiddelde van 101,12 noteerde. Na de eerste vier legs had Mighty Mike zelfs een gemiddelde van 117. Alleen de dubbels van de Brabander liepen wat minder. 

Volgende week is er opnieuw een toernooi van de Euro Tour. De darters reizen af naar Innsbruck voor de European Darts Matchplay.