Uitslag Moto3 Grand Prix van San Marino

heywoodu

Enea Bastianini heeft op het World Circuit Marco Simoncelli in Misano de Grand Prix van San Marino in de Moto3 gewonnen. De Italiaan hield zijn hoofd het koelst in een spannende slotfase en boekte zo de eerste zege uit zijn carrière. 

Polesitter Bastianini kende de beste start en nam gelijk de leiding, voor de naast hem gestarte Brad Binder. Kampioenschapsleider Danny Kent viel van plek drie terug naar de zesde positie en zou een moeilijke race tegemoet gaan. Romano Fenati kende vanaf plek vijf juist een goede start en nam de tweede positie in.

Na zo'n tien ronden ontstond langzamerhand een kopgroep van zes rijders, met naast Bastianini, Fenati en Binder ook Miguel Oliveira, Efren Vazquez en Niccolo Antonelli. Kent reed in een groepje daarachter en slaagde er net niet in om de aansluiting met het voorste groepje te krijgen. Halverwege de race ging de nummer vier uit het kampioenschap, Vazquez, onderuit vanuit de kopgroep.

Drie ronden voor het einde moesten Fenati en Binder lossen uit de voorste groep, waar Oliveira het tempo opschroefde. Nadat Bastianini en Antonelli Oliveira aanvielen konden Fenati en Binder weer aansluiten, maar het duo kon zich nooit echt in de strijd om de zege mengen. Dat ging vooral tussen Oliveira en Bastianini, waarbij de tweede zijn zenuwen het beste in bedwang kon houden en er met de zege vandoor ging. Kent eindigde na een moeizame race als zesde.