Barcelona neemt de leiding in Spanje, maar is Vermaelen weer kwijt

Redactie

FC Barcelona heeft de leiding genomen in de Spaanse competitie. Dankzij een 1-2 zege bij Atlético Madrid namen de Catalanen voorlopig alleen de leiding na drie speelrondes.

Barcelona had in de eerste helft al de beste kansen in Madrid. Luis Suárez raakte bijvoorbeeld de lat, maar tot scoren kwam de ploeg van coach Luis Enrique niet. De openingstreffer viel kort na rust zelfs aan de andere zijde. Fernando Torres bracht zijn ploeg op voorsprong, maar na twee minuten stond het alweer gelijk door een vrije trap van Neymar.

Enrique bracht vervolgens Messi, die op de bank begon, in om de wedstrijd te beslissen. Dat lukte; de Argentijn wist te midden van drie verdedigers toch de bal over doelman Jan Oblak in de verre hoek te wippen.

Barcelona staat nog altijd twee punten voor op aartsrivaal Real Madrid, dat eerder vanavond met liefst 0-6 won bij Espanyol. Celta de Vigo en Eibar kunnen nog op gelijke hoogte komen op de ranglijst.

FC Barcelona moet de Belgische verdediger Thomas Vermaelen waarschijnlijk opnieuw een tijdje missen. De oud-Ajacied liep al vroeg in de wedstrijd een kuitblessure op. Vermaelen moest zich in de 28e minuut laten vervangen door Jérémy Mathieu.

De Belgische international miste bijna het gehele vorige seizoen, zijn eerste bij Barcelona, vanwege een zware hamstringblessure. Vermaelen kwam toen slechts één keer in actie voor de Spaanse kampioen en winnaar van de Champions League. De herstelde verdediger kreeg dit seizoen regelmatig speeltijd van trainer Luis Enrique, maar een nieuwe blessure werpt Vermaelen nu weer terug. Hij mist woensdag naar alle waarschijnlijkheid de eerste groepswedstrijd in de Champions League tegen AS Roma.

Barcelona neemt de leiding in Spanje


Barcelona neemt de leiding in Spanje (Foto: ANP)