Steltenpool scoort driemaal voor FC Volendam

Redactie

FC Volendam heeft de koppositie in de Jupiler Leage verstevigd. De ploeg van trainer Robert Molenaar was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Jong PSV. Bert Steltenpool was de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde tweemaal voor de rust en één keer na de pauze. FC Volendam belandde op zestien punten uit zes wedstrijden, Jong PSV bleef op negen punten staan.

Nummer twee Achilles '29 ging bij Sparta met 3-0 onderuit. Voor de Rotterdamse ploeg kwamen Jop van Steen (eigen doel in eerste minuut), Thomas Verhaar (strafschop) en Giovanni Hiwat tot scoren. De ploeg van trainer Alex Pastoor is evenals FC Volendam nog ongeslagen. Met elf punten uit vijf wedstrijden doet Sparta volop mee in de eerste periode. De Kasteelploeg steeg naar de tweede plaats.

Go Ahead Eagles liep als nummer drie averij op door een nederlaag bij middenmoter VVV-Venlo: 2-1. Diep in de blessuretijd maakte Vito van Croy het winnende doelpunt.

FC Emmen rolde voor eigen publiek RKC Waalwijk met 6-1 op. Marnix Kolder scoorde twee keer voor de thuisploeg. FC Dordrecht haalde uit bij Fortuna Sittard: 0-5. Rangelo Janga trof twee keer doel voor de bezoekers.

FC Den Bosch versloeg Helmond Sport in een Brabantse derby met 2-1. Arda Havar maakte in de extra tijd het winnende doelpunt. Daarna kreeg invaller Charlton Vicento nog de rode kaart bij Helmond Sport.

FC Eindhoven won thuis met 3-2 van Almere City FC. Voor de bezoekers kwam Sven Braken twee keer tot scoren. Jinty Caenepeel zorgde in de 83e minuut voor de Brabantse winst.