'Man loopt 194 dagen voor donut'

Monique Verlind (DJMO)

De 32-jarige Arjen Ulrich uit Alkmaar gaf zijn baan op nadat hij 2,5 jaar geleden op vakantie was geweest in New York. In het vliegtuig bedacht hij zich dat hij over landen vloog die hij graag wilde zien. En dus ging hij ging nogmaals naar New York, maar dan lopend.  

Hij gaf zijn werk op en vertrok vorig jaar op 1 maart voor een lange voettocht die hem langs België, Frankrijk, Engeland, Wales, Schotland, Denemarken, de Faeröer Eilanden, IJsland, Groenland en Canada voerde, tot hij zijn eindbestemming in de Verenigde Staten bereikte. Hij legde vrijwel alles te voet af, en waar dat niet ging, nam hij de boot of het vliegtuig. Onderweg at en sliep hij vaak bij mensen die hem uitnodigden, of bij vrienden van kennissen. Ook gebruikte hij wel het populaire couchsurfing en één keer logeerde hij in een hotel.  

Gisteren wandelde hij via de Brooklyn Bridge het centrum van New York binnen na 194 dagen wandelen. Het eerste wat hij deed was een donut halen. Gewoon omdat hij er zo veel trek in had aldus Ulrich. Zijn tocht zit er nog niet helemaal op: als hij volgende week huiswaarts keert, zal hij vanaf Schiphol lopend teruggaan naar Alkmaar.