[eSports] Alle teams WK League of Legends bekend

Stefan Walthie (StefanW)

Na maanden van competitie in respectievelijk de spring split en de summer split zijn alle teams nu bekend die gaan strijden om het wereldkampioenschap League of Legends, in de volksmond bekend als Worlds. Het kampioenschap wordt gedurende de maand oktober op verschillende lokaties in Europa gehouden.

Er zijn in totaal zestien teams die om de prijzen gaan strijden om de titel, waarbij er meerdere manieren waren om het Worlds-ticket te bemachtigen. De 'makkelijkste' manier is om in de belangrijkste competitie de summer split te winnen.

Vanuit de Koreaanse LCK komen de gedoodverfde kampioen SKT T1, met wonderkind Faker in hun gelederen, Koo Tigers en KT Rolster naar ons mooie continent. De Chinese LPL stuurt LGD Gaming, Edward Gaming, het team dat tijdens het afgelopen Mid Season Invitational SKT T1 wist te verslaan, en Invictus Gaming. Vanuit het Aziatische wordt de deelnemerslijst aangevuld met AHQ eSports en Flash Wolves, beide uit de LMS-competitie.

De Noord-Amerikaanse LCS stuurt Counter Logic Gaming, Team Solomid en Cloud 9, die vanuit een bijna onmogelijke positie toch via het regionale kwalificatietoernooi een Worlds-ticket wisten te bemachtigen. De Europese LCS wordt vertegenwoordigd door Fnatic, die tot de finale van de summer split niet hebben verloren, H2K Gaming en Origen.

Het deelnemersveld wordt compleet gemaakt de Bangkok Titans en paiN Gaming, die allebei via het International Wild Card Tournament de laatste twee tickets wisten te bemachtigen.

Zaterdagavond om 22.00 uur is de loting van het toernooi. Daarbij wordt bepaald wie in welke van de vier poules terechtkomt. Na een eerste poulefase gaat het toernooi verder als knock-outsysteem, met de grote finale op 31 oktober in de Mercedes-Benz Arena in Berlijn. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen een hele kekke beker mee naar huis, maar mag als team ook nog eens één miljoen dollar op de bankrekening bijschrijven.