'Chelsea mogelijk maanden zonder Courtois'

Niels (DerMeister)

Chelsea moet het lange tijd doen zonder eerste keeper Thibaut Courtois. De Belgische doelman van de Londense ploegraakte eerder deze week tijdens de training geblesseerd aan zijn knie. Mogelijk is hij maanden uitgeschakeld.

Courtois zou afgelopen donderdag in Spanje al zijn geopereerd en volgens diverse media heeft hij zo'n tien weken nodig om volledig fit te raken. Sommige kranten, waaronder het Spaanse Marca, hebben het zelfs over een herstelperiode van maar liefst vier maanden. Mocht dit kloppen, dan komt Courtois pas na de winterstop weer in actie voor Chelsea.

De knieblessure van de 23-jarige Courtois komt voor Chelsea op een zeer slecht moment. De ploeg van trainer José Mourinho begon zeer slecht aan het nieuwe seizoen en besloot daarnaast afgelopen zomer tweede doelman Petr Cech te laten vertrekken naar rivaal Arsenal. Het is nu aan Asmir Begovic, die overkwam van Stoke City, om te laten zien wat hij in zijn mars heeft.

Ook voor Courtois zelf is het tot nu toe een rampseizoen. Voordat hij geblesseerd raakte, pakte hij in zijn eerste competititieduel voor Chelsea al een rode kaart.