Murray ontgoocheld na verlies in New York

Redactie

Andy Murray maakte maandagavond in New York (lokale tijd) na zijn nederlaag tegen de boomlange Zuid-Afrikaan Kevin Anderson in de vierde ronde van de US Open een ontgoochelde indruk. "Ik heb gespeeld tegen een geweldige tennisser", liet de als derde geplaatste Schot aangeslagen weten in een korte reactie. "Hij serveerde ongelooflijk goed."

De als vijftiende geplaatste Anderson bereikte voor de eerste keer in zijn loopbaan de kwartfinales van een grandslamtoernooi. "Ik denk dat ik één van de beste partijen uit mijn loopbaan heb gespeeld", zei hij na zijn zwaarbevochten triomf in vier sets: 7-6 (5), 6-3, 6-7 (2) en 7-6 (0). "Het betekent heel veel voor mij, dat ik het juist op dit moment en op dit podium heb laten zien."

Het enerverende duel duurde 4 uur en 18 minuten en is tot dusver de langste partij dit jaar bij de US Open. Anderson sloeg 25 aces, Murray knalde 19 keer meteen raak uit zijn service. "Dit is een overwinning, die ik nooit meer zal vergeten. Andy is hier de kampioen van 2012. Dat ik hem nu heb verslagen, geeft een heerlijk gevoel."

Murray ontgoocheld na verlies in New York
Murray ontgoocheld na verlies in New York (Foto: ANP)